Henter kommentarer

Nordea-strateg: Sådan ville jeg placere 100.000 kr. nu


Hvordan ville du placere 100.000 kr. i aktiemarkedet lige nu?

Det spørgsmål har Euroinvestor stillet Nordeas chefstrateg, Andreas Østerheden. Han understreger, at det vigtigste er at være i investeret i aktiemarkedet og få en global eksponering.

»Derfor ville jeg lægge store dele af de 100.000 kr. i globale aktier, og så kunne man have satellitpositioner rundt omkring,« udtaler han.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Kæmpe game-changer kan forvandle selskabet i 2022'

De dele af aktiemarkedet, som Nordea tror mest på, er amerikanske it-aktier samt medicinalaktier. Nordea har samtidig skruet ned for sin eksponering af aktier i forsyningsselskaber og industriaktier, hvilket samtidig afspejler mindre eksponering mod Europa, fortæller Andreas Østerheden og uddyber:

»Vi har senest fjernet overvægten mod banker og forsikringsselskaber, og endnu tidligere i år tog vi overvægten af råvaresektoren. Nu har vi en overvægt i IT-aktier og medicinalaktier.«

Læs også: Aktiechef: Dette er det vigtigste nøgletal

Rent geografisk ville chefstrategen placere de 100.000 kr. således:

»Jeg ville sætte 55.000 i Nordamerika (læs USA, red.). Derudover ville jeg placere 15.000 kr. i danske aktier og 15.000 i emerging markets,« fortæller han.

Andreas Østerheden har i onsdagens udgave af Millionærklubben forklaret, at Nordea ser et potentiale i kinesiske aktier, der ellers har haft et særdeles udfordrende 2021. Det kan du læse mere om her eller høre i podcasten 'Millionærklubben: Omikron, kinesiske aktier og fødevarepriser'.

»Jeg ville derudover placere 10.000 kr. i Europa, mens kun 5.000 kr. ville blive sat i Japan,« forklarer han.

»Vi læner i retning af kvalitet og vækst og ud af value-aktier. Det gør vi af flere årsager. Det vækstbillede, som vi ser i 2022, gør, at vi tror, at investorerne vil rotere mod kvalitet, og at dollaren vil stige,« udtaler Andreas Østerheden.

Han peger blandt andet på, at den amerikanske centralbank – Federal Reserve – er på vej med en stramning af pengepolitikken, hvilket ventes at styrke dollaren.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske – det tror han venter os nu

Læs også: 3 'billige' aktier til 2022: 'Vi ser mindst 50 pct. kurspotentiale'