Henter kommentarer

Nordea: Kinesiske aktier er blevet interessante

Foto: STR
Vis mere

Kinesiske aktier er ved at være interessante.

Det vurderer Nordeas chefstrateg Andreas Østerheden i Millionærklubben onsdag. Han mener, at kinesiske aktier er blevet interessante, fordi investorer verden over er dybt skeptiske over for kinesiske aktier. Det er dog en del af aktiemarkedet, der er for de mere risikovillige investorer, der er parate til at gå imod strømmen, understreger han.

»Når vi kigger ud i landskabet, så har investorer over alt et ekstremt pessimistiske syn på kinesiske aktier. De er nogle steder kaldt uinvessterbare, men det mener vi ikke, at de er,« udtaler han.

Nordea vurderer, at kinesiske aktier samlet set kan stige op mod 20 pct. i 2022, mens banken venter, at globale aktier kan stige op mod 10 pct. i det kommende år.

Læs også: Aktiechef: Dette er det vigtigste nøgletal

»Prisfastsættelsen på kinesiske aktier er faldet markant, hvis man ser den forventede P/E-værdi. I begyndelsen af året handlede de på omkring 18, mens de nu handler til en samlet PE-værdi på omkring 12,« uddyber han.

»Det, som vi hører ud af Kina, er, at man ændrer trykket på reguleringerne og i stedet vil fokusere mere på de langsigtede, kinesiske målsætninger,« udtaler han.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Kæmpe game-changer kan forvandle selskabet i 2022'

Det vil for Kina i stedet handle om at stabilisere væksten i 2022, forklarer Andreas Østerheden, der derfor vurderer, at de regulatoriske nedslag vil blive nedskaleret, og at det vil blive mere gennemsigtigt, hvad de store kinesiske teknologigiganter skal leve op til. Det kan du høre mere om i podcasten 'Millionærklubben: Omikron, kinesiske aktier og fødevarepriser'

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske – det tror han venter os nu

Læs også: 3 'billige' aktier til 2022: 'Vi ser mindst 50 pct. kurspotentiale'