Henter kommentarer

Matas sætter ny rekord


Matas har sat omsætningsrekord og leveret fremgang i årets resultat.

Det danske selskab er med egne ord gået fri af de massive problemer andre selskaber kæmper med. Det oplyser Matas i forbindelse med, at selskabet fremlægger friske regnskabstal onsdag. Matas landede en omsætning på 4.3 mia. for regnskabsåret 2021/22 mod 4.1 mia. for 2020/21.

Investorerne kan samtidig glæde sig over resultatfremgang for regnskabsåret 2021/22. Driftsindtjeningen – EBITDA før særlige poster – steg til 803 mio. kr., hvilket svarer til en vækst på 18,5 pct. mod 797 mio. kr. i 2020/21.

Læs også: Aktierne rasler ned, men hans portefølje er steget 19 procent i år

»Det lykkedes at vokse på toppen af det usædvanlige store vækstspring forrige år og levere en resultatfremgang trods store investeringer i vores nye strategi, hvor vi tilbyder et større og større sortiment til de danske kunder og samtidig åbner døren til det tyske marked,« lyder det fra Matas-direktør Gregers Wedell-Wedellsborg.

Matas er optimistisk, når det kommer til fremtiden. Det er på trods af makroøkonomisk usikkerhed med krig i Ukraine, høj inflation, stigende renter og pressede forsyningskæder, lyder det fra selskabet.

Læs også: Nordnet om de kraftige kursfald: Vi har måske ramt bunden

For regnskabsåret 2022/23 forventer Matas en omsætning i intervallet 4.390-4.520 mio. kr, hvilket svarer til en vækst på mellem 1-4 pct.. EBITDA-marginen før særlige poster forventes realiseret inden for et interval mellem 17 pct. og 18 pct.

»Scenen er skiftet brat i makroøkonomien. Indtil videre har det ikke påvirket forretningen i væsentlig grad, og året er startet fornuftigt. Samtidig står Matas i en historisk stærk strategisk og finansiel position og har derfor kræfterne til at forfølge langsigtede vækstmuligheder trods markant øget usikkerhed,« udtaler Matas-topchef Gregers Wedell-Wedellsborg.

Millionærklubben åbner endnu engang dørene og inviterer til Lytternes Dag - live med publikum - hvor du kan møde Millionærklubbens porteføljeforvalter, Lau Svenssen og invester, erhvervsmand og redaktør på proinvestor.com, Helge Larsen. Læs mere her.

Læs også: Saxo Bank: Disse aktier er en oplagt købsmulighed – de er historisk billige

Læs også: Erfaren investor: Her er min bedste aktie i år