Henter kommentarer

Med Teslas tabte markedsværdi kunne man købe Meta – to gange


Ned, ned og atter ned.

Sådan er det gået for Teslas aktiekurs i 2022.

Aktien er faktisk faldet så meget, at Teslas markedsværdi er mindsket med 67 pct. eller beskåret med 816 mia. dollar, hvilket er svarende til 5725 mia. kr. ifølge data fra Bloomberg.

816 mia. dollar er rigtig mange penge, men hvad kan man egentlig få for det kæmpe beløb?

Læs også: Her er Warren Buffetts 10 bedste aktier i 2022

Man kunne for eksempel købe hele to af Novo Nordisk – og stadig have et par milliarder tilbage. Novo Nordisk har nemlig en markedsværdi på 2150 mia. kr., ifølge Bloomberg.

Eller hvad med hele 27 af Vestas, der har en markedsværdi på 205 mia. kr.

Nogle af Teslas største konkurrenter er de to tyske bilproducenter, Volkswagen og BMW, som begge er ved at cementere deres rolle på elbilsmarkedet.

For Teslas tabte markedsværdi kunne man også købe Volkswagen 10 gange, som i skrivende stund har en markedsværdi på 73,8 mia. euro. Eller 13 af BMW, der har en markedsværdi på 57,9 mia. euro ifølge Bloomberg.

Læs også: Lau Svenssen: 'Jeg blev en del fattigere i går'

Tesla er en del af det såkaldte FAANG+-aktieindeks. Her finder man en række profileret tech-aktier, som alle er kendt for at være nogle værdifulde mastodonter.

Her ville man også kunne lave et par opkøb med Teslas tabte markedsværdi.

For eksempel kunne man købe Facebook-ejer Meta. Faktisk hele to gange og stadig have penge til overs. Ellers kan det blive til 6 af streamingtjenesten Netflix, viser data fra Bloomberg.

Desværre ligger Amazon lige over budgetet med en markedsværdi på 858,8 mia. dollar.

Faktisk har Tesla-stifter og milliardær Elon Musk allerede været på shoppetur i FAANG+-indekset, da han tilbage i oktober opkøbte det sociale medie Twitter for 44 mia. dollar.

Tesla-aktiens nedtur er fortsat i dagene efter nytår. Aktien i elbilproducenten faldt med 12 pct. tirsdag. Torsdag eftermiddag kan man købe en Tesla-aktie for 113,6 dollar.

Læs også: Nordea-strateg: Sådan vil jeg investere 100.000 kr. lige nu

Læs også: Dyster melding fra Danske Bank: Det bliver værre end først antaget