Henter kommentarer

Mener dansk aktie er markant undervurderet: 'Et trist forløb'


En dansk aktie, som har fået meget omtale i medierne på det sidste, er markant undervurderet, og det forsøger hovedaktionæren at udnytte.

Det mener den erfarne investor og erhvervsmand Jens Løgstrup. Det fortæller han i mandagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben.

Det drejer sig om æggebakkeproducenten Brdr. Hartmann, som hovedaktionæren Thornico forsøger at købe andre investorer ud af og afnotere selskabet.

»Det er rigtig trist at se det her forløb,« siger Jens Løgstrup om sagen, som han selv kalder det store børsdrama.

Læs også: 

Grunden til, at Thornicos opkøbsforsøg har skabt uro, er, at hovedaktionærens bud på 300 kr. pr. aktie lå under kursen den dag, hvor buddet kom frem. 

Oftest når en investor forsøger at opkøbe et helt selskab byder man en højere kurs end den, som aktien handles til på børsen.

Jens Løgstrup har selv købt op i Brdr. Hartmann efter Thornicos bud. Det har han gjort, så han kan stemme imod forslaget og på den måde give sin opbakning til de små investorer ifølge erhvervsmanden selv.

Jens Løgstrup mener dog også, at det er en billig aktie ved dens nuværende kursniveau.

»Man har en aktie, som er markant undervurderet lige nu. Den burde koste i hvert fald 400-500 kr. eller derover. Selskabet har opjusteret, men det har ikke givet nogen kursstigning, fordi de private er bekymret og holder lidt igen,« siger Jens Løgstrup.

Læs også: 

Han mener, at hovedaktionæren nu forsøger, at udnytte de private investorers usikkerhed.

»Så har vi en hovedaktionær, som, hvis jeg skal være helt ærlig, forsøger at misbruge situationen. De siger, at de ikke har noget at bruge børsmarkedet til, men jeg skal da love for, at de bruger det her til at forsøge at overtage 30 procent til en for lav kurs,« siger Jens Løgstrup.

Han understreger, at hvis Thornico, som er ejet af Stadil-familien, får opbakningen til at afnoterer selskabet til selskabets generalforsamling 16. oktober, vil det betyde, at almindelige investorer er tvunget til at sælge til den lave kurs, da det er for besværligt at have aktier i et unoteret selskab.

Hvis det lykkedes Thornico at anskaffe sig mere end 90 pct. af aktierne, kan de sidste 10 pct. tvangsindløses. 

En af de mindre aktionærer i Brdr. Hartmann, som risikerer at blive tvunget til at sælge sine aktier, er maleren Jan fra Helsinge. Hans historie kan du læse mere om her.

Læs også: Bilfirma med dansker i spidsen rejser 1 mia. fra hemmelig investor

Læs også: