Henter kommentarer

Microsoft ansætter fyret AI-topchef til nyt projekt


Techgiganten Microsoft søsætter et nyt forskningshold indenfor kunstig intelligens. 

Manden i spidsen for det nye forskningshold skal være Sam Altman, den nu forhenværende stifter og CEO i OpenAI, der står bag ChatGPT. 

Det skriver Microsofts CEO Satya Nadella i et opslag på LinkedIn. 

»Vi er ekstremt glade for at dele nyheden om, at Sam Altman og Greg Brockman, sammen med kolleger, vil slutte sig til Microsoft for at lede et nyt avanceret AI-forskningshold. Vi ser frem til hurtigt at give dem de ressourcer, der er nødvendige for deres succes,« skriver Satya Nadella i opslaget.

Microsoft er som investor i selskabet en del af ejerkredsen bag OpenAI. Her har der henover weekenden udspillet sig et regulært drama omkring ledelsen af selskabet.

Opsummeret er forløbet således: Sam Altman blev fyret fra sin post i OpenAI i fredags af selskabets bestyrelse. Det skete med begrundelsen om, at han ikke havde været ærlig overfor bestyrelsen. 

Læs også: AI-selskab har fået ny topchef efter mystisk drama

Derefter lød der meldinger om, at den midlertidige topchef Mira Murati forsøgte at genansætte Altman i en ukendt funktion. Mandag morgen er det så kommet frem at den tidligere topchef i streamingselskabet Twitch, Emmet Shear, overtager den øverste stol i OpenAI som CEO.

Og nu har Microsoft altså ansat Sam Altman, til at lede selskabets AI-projekt i huset. 

»Vi forbliver engagerede i vores partnerskab med OpenAI og har tillid til vores produkt-roadmap, vores evne til fortsat at innovere med alt, hvad vi annoncerede på Microsoft Ignite, og til at fortsætte med at støtte vores kunder og partnere. Vi ser frem til at lære Emmett Shear og OAI's nye ledelsesteam at kende og samarbejde med dem,« lyder det fra Satya Nadella på LinkedIn. 

Læs også: Konsulenthus: Kunstig intelligens kan spare en femtedel af danskernes arbejde

Sam Altman har selv kommenteret sin nye ansættelse med en kort bemærkning på det sociale medie X (tidligere Twitter): 

»Missionen fortsætter,« skriver han.