Henter kommentarer

Milliardforvalter: En udfordring lurer for Novo-investorer


Investorer i den danske folkeaktie, Novo Nordisk, har grund til at juble disse dage. Men jublen bør ikke være fuldstændigt uhæmmet.

For som investor i det danske medicinalselskab, bør man være opmærksom på en lidt teknisk udfordring.

Det betoner Lars Hytting, aktiechef i Arta Kapitalforvalting, i torsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben. Udmeldingen kommer i anledning af, at Novo Nordisk som det første danske selskab nogensinde har fået en markedsværdi på over 2.000 mia. kr.

Med til historien hører, at aktiechefen i det store perspektiv er ganske tilfreds med Novo Nordisk, som Artha Kapitalforvaltning ejer aktier i. Hytting påpeger, at selskabet i deres seneste regnskab for tredje kvartal »gør rent bord« og viser god form, selvom produktionen ikke har kunnet følge med efterspørgslen på væksthåbet Wegovy, som er Novos produkt mod fedme.

»Novo er et fantastisk selskab. Det er første faktum. Det andet er, at det er en veldrevet indtjeningsmaskine, som gang på gang viser, de kan lave det ene verdensklasse produkt efter det andet,« siger Lars Hytting.

Aktien i medicinalselskabet er steget 11 pct. den seneste måned, og Lars Hytting ser ingen grund til, at opsvinget skulle stoppe. Alligevel lægger han vægt på, at investorer i Novo Nordisk kan blive udsat for brutale nedture. For der er en »lidt teknisk« udfordring med aktien.

Udfordringen er, siger Lars Hytting, at rigtig mange ejer Novo Nordisk-aktier i forvejen – både udlandet, danskere og investeringsforeninger. Mange danske investeringsforeninger har tilmed fyldt deres porteføljer op med så mange Novo-aktier, som deres regler tillader:

»Specielt danskerne har så mange Novo-aktier, at de har svært ved at stille kvalificeret købsside til rådighed. Det har gjort, at Novo har taget ordentlige dyk engang imellem, fordi der ikke er nogen til at samle aktierne op, når der er ridser i lakken,« siger Lars Hytting.

Medicinalselskabet overraskede positivt i starten af november, hvor Novo Nordisk hævede forventningerne til årets salgsvækst. Det skete på ryggen af »meget tilfredsstillende« salgsvækst på 26 pct. i årets første ni måneder.

Du kan lytte til hele afsnittet af Millionærklubben her:

Læs også: 2000 milliarder kroner – og 5 andre mindblowing facts om Novo Nordisk

Læs også: Her ville strategen købe aktier lige nu