Henter kommentarer

Minusrenter i banken kan være ulovlige


 

Det kan være ulovligt for banker at opkræve minusrenter fra kundernes opsparinger.

Det skriver TV 2, der på baggrund af hidtil ukendte dokumenter kan fortælle, at Forbrugerombudsmandens jurister har sået tvivl om bankernes ret til at opkræve negative renter fra sine kunder.

For knap to år siden slog Finanstilsynet ellers fast, at negative renter ikke var i strid med finansiel regulering, men i næsten lige så lang tid har Forbrugerombudsmanden undersøgt, om det kan passe, og ifølge TV 2 er de to myndigheder dybt uenige.

Forbrugerombudsmanden opfordres fra flere sider til at få negative renter afprøvet ved en domstol, og ifølge Lars Krull, bankekspert og seniorrådgiver ved Aalborg University Business School, kan konsekvenserne være vidtrækkende for både banker men også de kunder, der betaler negative renter.

Læs også: Til salg-skiltene svinder ind - her er boligudbuddet faldet mest

I 2019 introducerede Jyske Bank som det første pengeinstitut i landet negative renter for deres privatkunder. Siden da har langt størstedelen af landets banker fulgt trop.

Den negative rente lyder typisk på -0,70 pct. Det betyder, at man for hver 100.000 kr. årligt skal betale 700 kr. for at have pengene stående på sin NemKonto.

Læs også: Dansk rigmand i rekordår

Læs også: USA's største bank til investorer: Omikron kan være gylden mulighed