Henter kommentarer

Monsenso indgår million-aftale med global medicinalvirksomhed


Den danske børsbaby Monsenso har i forlængelse af et flerårigt samarbejde indgået ny tre-årig +10 mio. kr. aftale med en global medicinalvirksomhed.

Det oplyser First North-selskabet i en meddelelse.

Det er indtil videre uvist, hvilket selskab der er tale om. Det står dog klart, at Monsensos mobile sundheds-it løsning skal bruges til real-world dataopsamling på tværs af to studier i forbindelse med lancering af nyt medikament til behandling af depression.

I videoen ovenfor ses, hvordan omsætningen for selskaberne i First North 25-indekset har udviklet sig. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Studierne, der forventes at starte i første halvdel af 2021, løber over en 36 måneders periode og forventes at inkludere op til 2250 patienter og 120 klinikere fordelt mellem af Belgien, Holland, Storbritannien, Schweiz, Italien, Spanien, Danmark, Sverige og Frankrig, oplyser selskabet.

I forbindelse med de to studier vil Monsensos løsning blive brugt til dataopsamling fra både patienter og pårørende via app-baserede kliniske spørgeskemaer, daglige selvevalueringer samt adfærdsbaseret data fra mobiltelefoner og wearables.

Læs også: Børsbaby stiger 30 pct.

Patienter og pårørende kan desuden få stillet information om studierne til rådighed i Monsensos smartphone app, og patienter kan modtage påmindelser om medicinindtag og samtaler med deres kliniker. Monsensos unikke sundheds it-løsning skal på denne måde være med til grundlæggende at opkvalificere kvaliteten af kliniske studier med real-time dataopsamling og smidig kommunikation mellem patienter, klinikere og patienternes pårørende.

'Vi er meget glade for at udvide vores samarbejde med denne globale medicinalvirksomhed og for at deltage i disse projekter. Depression er en af de største sygdomsbyrder for samfundet og har store konsekvenser for patienter og deres pårørende, så vi er stolte over, at kunne bidrage til udviklingen af nye interventioner indenfor dette område.' siger Thomas Lethenborg, administrerende direktør for Monsenso.

'Derudover vil projektet bidrage til vores europæiske ekspansion samt til vores fokus på partnerskaber med medicinalvirksomheder - helt i tråd med vores strategi'

Projektet vil ikke påvirke de tidligere kommunikerede planer fra Monsenso for finansåret 2020.

Læs også: Handelsbanken advarer: Vi ser nok ind i en aktieboble

Læs også: Ugens aktie: 'Man har haft sin storhedstid og skal revurdere strategien 10 år frem'