Henter kommentarer

Nervøsitet har omgærdet dansk folkeaktie: 'Det gør ikke, at vi er overbeviste'

Foto: Kristian Djurhuus
Vis mere

Vestas har tirsdag annonceret sin første ordre i fjerde kvartal, og den lange ordrepause har skabt bekymring blandt investorerne for, at det er svært for selskabet at få kompenseret for stigende inputpriser, transportomkostninger og andet i kontraktforhandlingerne med kunderne.

- Jeg kan ikke huske, hvornår der sidst er gået så lang tid mellem to ordrer, og det er selvfølgelig godt nyt, at investorerne får en fornemmelse af, at al ting ikke står stille, og at det også er muligt at lukke ordrer på formodentligt højere prisniveauer, siger aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank i en kommentar til MarketWire.

Læs også: Alt i grønt - Danmark fører an i vildt aktie-boom

Tirsdagens ordre er fra Brasilien og er på samlet 99 megawatt. Specifikt er der tale om en bestilling på 22 vindmøller af typen V150-4.5 MW samt en 15-årig vedligeholdelsesaftale. Vindmøllerne ventes leveret i 2023, mens opsætningen ventes at ske i 2024.

Den seneste ordre blev annonceret for mere end to måneder siden - den 30. september, og også dengang var der tale om en ordre til Brasilien.

At der er gået lang tid siden sidst vurderer Jacob Pedersen skyldes, at Vestas forsøger at løfte priserne i nye aftaler, efter at inputomkostningerne er stukket af på flere områder, og transportudgifterne også er tordnet i vejret.

Læs også: Aktien er blevet hamret ned - derfor stiger Bavarian ikke mere

- Vi har alle sammen fornemmelsen af, at det her handler om, at Vestas er i gang med at løfte priserne, og i det lys er det jo rart at se, at der også er nogle ordrer, der ligesom lander, og at man bliver færdige med forhandlingerne nogen steder.

- Den her meget lange ordrepause har naturligt nok givet noget nervøsitet, i forhold til om det overhovedet er muligt for Vestas at løfte priserne. En ordre gør jo ikke, at vi er overbeviste om, at det sker, men en ordre er trods alt bedre end ingen, siger Jacob Pedersen.

Læs også: Det er den mest attraktive opsparingskonto i Danmark: Har du fået sat årets max ind?

Læs også: Kæmpe rabat i C25-aktie - ser kurspotentiale på næsten 50 pct.

.\˙ MarketWire