Henter kommentarer

Nordea: Investorerne frygter ikke kun hans næste træk


Investorerne er ikke kun nervøse for, at den amerikanske centralbank strammer pengepolitikken, men også dets indvirkning på vækstudsigterne.

Det vurderer Nordea i en kommentar fredag. Det sker, efter det torsdag stod klart, at den samlede inflation steget til 7,5 pct. i januar sammenlignet med januar i 2021. Det er det højeste niveau i 40 år. De amerikansk inflationstal satte torsdag gang i brede kursfald og skabte fornyet frygt blandt investorerne.

Læs også: 'De blev så billige, at vi var nødt til at købe dem'

»Det tårnhøje inflationstal lægger yderligere pres på Fed og centralbankens plan om at stramme pengepolitikken,« påpeger Nordea.

Nordea vurderer nu, at investorerne har indpriset 100 bp. renteforhøjelser til og med FOMC-mødet i juni. Det svarer, til at den amerikanske centralbankskal hæve renten med 50 bp. til marts mødet og 25 bp. til henholdsvis maj og juni mødet., lyder det.

Når investorerne følger renteudviklingen så nøje, så skyldes det, at renten har en betydning for, hvordan de professionelle analytikere vurdere nutidsværdien af et selskabs fremtidige indtjening.

Jo højere rente, jo lavere bliver nutidsværdien af selskabernes fremtidige indtjening. En højere rente rammer derfor i særlig grad vækstaktierne frem for valueaktierne, fordi vækstaktierne relativt set har en større del af deres indtjening længere ude i fremtiden.