Henter kommentarer

Nordea om børsuro: Klart mere sandsynligt nu


Risikoen for et aktiedyk er væsentlig større end for blot seks måneder siden.

Det vurderer Nordeas chefstrateg Andreas Østerheden i en kommentar mandag morgen.

»Der tales fortsat meget om en mulig markedskorrektion, og det er klart et mere sandsynligt scenarie nu end for seks måneder siden, da mange af de faktorer, der har drevet markedet indtil nu, generelt vil miste kraft fremover,« forklarer Andreas Østerheden. Der er dog stadig udsigt til kursstigninger, mener han.

»Vi forventer ikke desto mindre stadig, at markedet stiger yderligere over det kommende år. Opgangen vil dog formentlig være præget af flere tilbageslag, end vi har set i det seneste års tid,« lyder det fra chefstrategen.

Det er i den forbindelse værd at huske, at tilbagefald i aktiemarkedet er det normale. Det kan man dog ikke se, hvis man kun ser på markedsudviklingen i 2021, hvor investorer har været forskånet for selv et tilbagefald på 5 pct. målt på globale aktier.

Markederne lader ifølge Andreas Østerheden lige nu til at befinde sig i et vakuum mellem to vigtige centralbankmøder – mødet i den Europæiske Centralbank i forrige uge og mødet i den amerikanske centralbank (Fed) i denne uge. På mødet onsdag vil investorer især lytte efter, om centralbankchef Jerome Powell  kommer med 'hints' om, hvornår reduktionen af obligationsopkøbsprogrammet begynder.

Læs også: 3 mulige aktiejuveler: 'Den kan stige 75 pct. de næste 2-3 år'

Læs også: 3 danske aktier til de næste 10 år: 'Det er et fantastisk selskab'