Henter kommentarer

Nordnet advarer mod det, der venter forude


Flere ting peger i retning af, at investorer skal forberede sig på nye kursfald.

Sådan lyder advarslen fra Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar tirsdag. For ham at se har den amerikanske centralbank, der er den vigtigste for investorerne, vendt sig mod aktiemarkedet.

»Det betyder, at investorerne skal forberede sig på nogle investeringsmåneder, som kan blive turbulente og fortsat udfordrende,« forklarer han.

Læs også: Milliardforvalter om kendt dansk aktie: Den er vildt undervurderet

For at forstå det så spoler vi lige tilbage til begyndelsen af året, hvor centralbanken – Federal Reserve – ændrede holdning, forklarer han. Centralbanken er normalt på investorernes side, da de understøtter den virkelige økonomi og investeringsøkonomien.

Federal Reserve går efter at sikre prisstabiliteten, altså ikke for meget og ikke for lidt inflation. Det vil sige omkring 2 pct., mens pengepolitikken samtidig skal understøtte væksten, forklarer han.

Læs også: ​Fem finanshuse spår medvind til Novo Nordisk-aktien

Nu befinder vi os imidlertid i en situation, hvor centralbanken for første gang siden begyndelsen af 80'erne tog et opgør med inflationen. Noget, der ramte aktieinvestorer. Ændringen hos centralbanken har ifølge investeringsøkonomen været årsagen til »større bevægelser og kursfald hidtil i år. Desværre kan det fortsætte i en periode,« bemærker han.

»Federal Reserve er blevet til investorernes modstander. Det er nyt, usædvanligt og et brud med den udvikling, som investorerne har nydt godt af siden finanskrisen: Lave og faldende renter understøttet af kvantitative opkøb, som har bagstoppet økonomien,« forklarer Per Hansen.

Det rammer med andre ord investorerne, at centralbanken strammer meget markant, mens økonomien allerede er på vej ind i afkøling, lyder det.

Læs også: Sådan reagerer privatinvestorerne på urolige markeder

Læs også: Her er investorernes største frygt lige nu