Henter kommentarer

Nordnet: Dansk superaktie har gode udsigter – men pas på


Udsigterne for en af dansk superaktie kan overstråle faren.

Sådan lyder advarslen fra Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, der har set nærmere på aktien i det danske rederi Torm.

»Torm har været en af de absolut bedst performende danske aktier de seneste 3 år. Og udsigterne er stadig supergode,« påpeger han med henvisning til 2023-forventningerne.

Torm ventes ifølge ham at tjene op mod 50 kr. pr. aktie, hvilket er lidt under 4x årets indtjening, når man holder den op imod Torms nuværende aktiekurs. Torm-aktien lukkede mandag i kurs 191,6 kr.

Læs også: Wall Street-veteran advarer mod nedtur: Det er uundgåeligt - det bør du gøre nu

Men der er en grund til, at investorer skal passe på, lyder det.

En stor del af indtjeningen skyldes nemlig »høje og forbigående rater.« Ser man på forventningerne til Torms indtjening i 2025, vil forventningerne være faldet en tredjedel, lyder det fra investeringsøkonomen.

»Set i det perspektiv prisfastsættes Torm snarere til 12x indtjeningen,« forklarer Per Hansen.

Det stiller for ham at se investorerne i et dilemma. Det består på den ene side i, om du som Torm-investor bør købe ind på, at indtjeningsforventningerne til Torm er for lave de kommende år og at Torm måske udbetaler et stort udbytte til investorerne i stedet for at forny skibsflåden.

Læs også: Vil ændre bonus-form hos Bavarian Nordic

»Det virker tillokkende, men kan være et »falsk« signal«

For på den anden side ser investorerne typisk på den normaliserede indtjening. Det er Torms indtjening i 2025 formentlig er et udtryk for, vurderer Per Hansen.

»Her ser Torm ikke specielt billig ud set i et langsigtet perspektiv, hvor investorerne normalt ikke betaler nogen specielt høj multiple for en indtjening som svinger, og som over lange perioder er for lav og ikke sjældent direkte negativ,« forklarer han.

Det hører med til historien, at Torms storaktionær, Oaktree, ventes at udnytte næste års indtjeningsvindue' til at sælge nogle eller alle dets Torm-aktier, forklarer Per Hansen.

»Der er altså ikke kun en men to større faktorer, som kan presse Torm-aktien ned i »hysterisk« billigt niveau; i hvert fald vurderet på overfladen,« påpeger Per Hansen.

Læs også: Nordnet om sidste års vinderaktie: Den er under pres

Læs også: Aktien bragede op – nu advarer Nordnet aktionærerne