Henter kommentarer

Nordnet: Det ligner stilhed før storm


Sidste uge var fuld af begivenheder på de finansielle markeder, men nu synes der forbavsende roligt hos investorerne. Den aktuelle uges stilhed kunne godt ligne, at det igen snart kommer til at blæse på aktiemarkedet

Sådan lyder det fra investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, tirsdag morgen.

»Risikoen og forudsætningerne for at investorerne igen kommer til at ryste på hånden er kortsigtet absolut til stede,« skriver han i en mail og tilføjer:

»Situationen i Ukraine er uafklaret, og selv om en fredsløsning er ønskværdig, synes den at være et stykke tid væk, selv om en krig kan slutte abrupt. Selv efter en fred, er det ikke realistisk, at energipriserne falder ekstremt meget. Rusland vil blive udstillet som paria nation, og fremadrettet vil det påvirke udviklingen og holde energipriserne i et relativ højt niveau de kommende 1-2 år.«

Per Hansen hæfter sig blandt andet ved, at oliepriserne igen har pil op. Den europæiske Brent-olie handles 2,48 pct. højere til 115,41 dollar pr. tønde, og den amerikanske WTI-olie handles 0,9 pct. højere til 113,27 dollar pr. tønde.

Derudover er de amerikanske 10-årige renter steget til 2,3 pct.

I sidste uge – mandag den 15. marts – ramte det amerikanske Nasdaq-indeks 'bear market' med et kursfald på 20 pct. fra toppen siden slutningen af november sidste år.

Der var også nyt fra den amerikanske centralbank, Fed, hvor der kan komme flere end ventede rentestigninger i spil.

Læs også: Bøgerne du SKAL læse – anbefalet af chefstrategen

Læs også: Lundbeck stopper udvikling af produkt: Har ingen beviser for at det virker