Henter kommentarer

Nordnet efter Tesla-aktiens store fald: En kæmpe børssucces

FILE PHOTO: Tesla CEO Elon Musk attends the Tesla Shanghai Gigafactory groundbreaking ceremony in Shanghai, China January 7, 2019. REUTERS/Aly Song/File Photo
FILE PHOTO: Tesla CEO Elon Musk attends the Tesla Shanghai Gigafactory groundbreaking ceremony in Shanghai, China January 7, 2019. REUTERS/Aly Song/File Photo Foto: ALY SONG
Vis mere

Dyster melding efter nogle af de værste kursfald i historien. Selv om Tesla-aktien er blevet halveret fra toppen, så har den amerikanske bilaktie stadig været en kæmpesucces som børsnoteret selskab.

Det påpeger Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i forbindelse med, at Tesla lørdag offentliggjorde de foregående kvartals leveringstal.

»Selv efter at aktiekursen er blevet næsten halveret fra toppen, er den fortsat steget med 842 pct. over de seneste 5 år. Nedgangen i leverancerne er ikke eller burde ikke være en sensation for investorerne. Tesla-aktien er nok faldet med 35 % i år og omtrent halveret fra toppen, men det er ikke markant mere end eksempelvis Nasdaq composite indekset,« skriver Per Hansen.

Læs også: 9 mulige aktieguldfugle, hvis du har kontanterne klar

»Hvis Tesla skal nå årsmålsætningen kræver det en ekstrem vækst og kraftanstrengelse og mere end 50 procents vækst i forhold til 2021 målt som helår, og levering af dobbelt så mange biler i resten af 2022, som i den første del. Det ser svært ud, men for Elon Musk plejer ingen udfordringer at være for store,« lyder det fra investeringsøkonomen.

De nye kvartalstals understreger, at den kinesiske coronanedlukning har påvirket Tesla markant, og det bliver ifølge Per Hansen »en meget stor udfordring at nå helårsmålsætningen om at levere 1,5 mio. biler:«

Tesla leverede 254.659 biler i 2. kvartal, hvilket ifølge investeringsøkonomen isoleret set er skuffende. Levarancerne er dog ikke faldet så meget tilbage, som investorerne kunne frygte, vurderer han.

»Hvis Tesla i 2022 skal leve op til forventningerne om at levere 1,5 mio. biler, som siden april har været den ”officielle målsætning” eller i det mindste udmelding, skal Tesla i de kommende 2 kvartal hver levere nogenlunde lige så mange biler, som Tesla har leveret i årets første 2 kvartaler tilsammen,« lyder det fra Per Hansen.

Læs også: Sådan kan du score kassen på boliglånet – uden at konvertere

Læs også: Dyster melding efter nogle af de værste kursfald i historien