Henter kommentarer

9 mulige aktieguldfugle, hvis du har kontanterne klar


»Jeg vil begynde at bytte de stabile aktier ud med nogle med mere fart i.«

Sådan lyder det fra aktieanalytiker Lau Svenssen, der er porteføljeforvalter i Millionærklubben. Det sker på spørgsmålet om, hvilke aktier der er interessante, når den økonomiske udvikling vender mod opgangstider.

Den kontrære value-investor er imidlertid selv begyndt at købe aktier i forventningen om, at 'verden ikke går under'. Det sidste er en reference til, at første halvdel af 2022 har budt på en usædvanlig hård nedtur på aktiemarkederne.

Læs også: Sydbank: Godt nyt, hvis du har danske aktier

»Jeg har købt Ambu, FLS, Maersk og DFDS og Siemens Energy,« udtaler Lau Svenssen, der også har kig på blandt andet den tyske bilmastodont Volkswagen.

Lau Svenssen forventer, at der på et tidspunkt kommer en holdbar fred i Ukraine, hvilket kan skabe et fundament for et nyt opsving.

Den garvede investor mener, at det er for sent at købe aktier til en optur, når du først er helt sikker på, at opturen er på vej, for så har markedet indregnet det i aktiekurserne. Han har dog tidligere understreget, at han har tendens til at gå for tidligt ind i aktierne. De kan derfor sagtens fortsætte ned eller ligge fladt, inden de – forhåbentlig – begynder at stige.

»Vi var jo i gang med at lave et opsving efter coronaen, men det har folk glemt. Nu sidder alle med penge på kontoen og spørger 'Hvad skal vi gøre', og alle sidder med deres penge på sidelinjen. Det er derfor, at jeg går ind først. Jeg vil gerne være foran dem,« udtaler Lau Svenssen.

Læs også: De 10 værste danske aktier i 2022

Det sker i en tid, hvor flere toneangivende aktieindeks er nede mere end 20 pct. Udviklingen dækker over meget kraftigere kursfald, hvis man dykker ned under overfladen.

C25-aktieindekset er eksempelvis kun faldet 18 pct., men selskaber som Ambu, GN Store Nord og Rockwool er faldet imellem 40 og 60 pct. Deres kursfald bliver dog skjult af, at en børsmastodont som Novo Nordisk er steget 11 pct. og på den måde har bremset C25-indeksets fald.

Millionærklubben-porteføljeforvalter Lars Persson, der benytter sig af teknisk analyse, forklarer i fredagens udgave af podcasten, at han ville samle op i allergimediciselskabet ALK, Lundbeck, det svenske industriselskab ABB. Han ville også overveje it-selskabet SimCorp. Det kan du høre mere om her:

Læs også: Dyster melding efter nogle af de værste kursfald i historien

Læs også: Aktier i Novo? Så hold øje med dette