Henter kommentarer

Sydbank: Godt nyt, hvis du har danske aktier


Der er godt nyt, hvis du har mange danske aktier i porteføljen.

Det er budskabet fra Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, fredag. Det sker på et tidspunkt, hvor frygten for recession eller stagflation er stigende, hvilket ifølge ham også er berettiget. Hvis du har danske aktier i porteføljen, så er der dog lys i mørket, forklarer han i publikationen 'Aktiestrategi'.

Jacob Pedersen forventer, at danske aktier vil klare det bedre sammenlignet med den globale udvikling. Det skyldes, at det danske aktiemarkedet er proppet med defensive og kvalitetsprægede aktier.

Se også: De 10 værste danske aktier i 2022

Siden aktieåret blev skudt i gang har afkastet på det brede danske aktiemarked da også været bedre end afkastet i USA, Europa og på Emerging Markets, bemærker han.

»Vi betragter stadig det defensive tilt med en høj indeksværdi i medicinalselskaber som en attraktiv egenskab i det aktiemiljø, som vi kan være på vej ind i,« lyder det fra aktieanalysechefen.

Læs også: Titusindevis af danskere har gjort det: Sådan har Henrik høvlet gælden i sin bolig ned

»Vi får en forsmag på den kommende regnskabssæson allerede i juli, og vi forventer en regnskabssæson, hvor de danske aktier under et vil vise kvalitet og styre uden om de værste effekter af forbrugsopbremsningen. Halvårsregnskaberne bør derfor være præget af færre skuffelser herhjemme end i udlandet,« forudser Jacob Pedersen.

»Den tendens kan blive endnu mere tydelig, hvis den økonomiske opbremsning tager til i de kommende måneder – og det ligner et sandsynligt scenario,« uddyber han.

Aktienedturen i 2022 har dog betydet, at prisfastsættelsen på tværs af selskaberne nu er væsentlig mere attraktiv end tidligere. Det skal ses i lyset af, at vi på det danske aktiemarked »har en høj andel af selskaber, der handler markant dyrere end det europæiske gennemsnit«, fortæller han.

Læs også: Han forudså finanskrisen – nu ser han et andet skifte

Investorer med danske aktier skal samtidig stadig være forberedt på markante kursudsving, lyder det.

»Netop den høje andel af dyre selskaber kan give perioder med modvind, fordi afvænningen fra lavrente- og især nok likviditetslykkepillerne vil ramme de dyre dele af aktiemarkedet hårdest,« forklarer Jacob Pedersen.

Investorer skal forvente, at vi i den kommende periode vil opleve, at diverse meldinger om økonomisk opbremsning vil sænke både selskabernes og analytikernes forventninger til indtjeningen i år. Det kan sende aktierne ud i nye udsving, og du skal derfor forvente, at de overordnede negative kursbevægelser vil fortsætte i noget tid, forklarer Jacob Pedersen.

Læs også: To højtstående finansfolk om kæmpe frygt: Vi står midt i det

Læs også: Opsigtsvækkende forskel: Disse danske boligejere vælger risikotunge lån