Henter kommentarer

Nordnet: Interessen for de her aktier er faldet dramatisk


Det var aktier, som nærmest alle talte om, men interessen for meme-aktierne er faldet dramatisk

Det påpeger Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar mandag morgen, hvor han særligt fremhæver RobinHood Markets-aktien.

»At dømme efter udviklingen i RobinHood Markets egen aktie, er interessen kølnet betragteligt – både for RH og for meme-aktier i det hele taget,« lyder det fra investeringsøkonomen.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske - det tror han venter os nu

Meme-aktierne dækker som begreb over selskaber, hvor efterspørgslen er markant, og hvor interessen synes at stamme fra heftig omtale på de sociale medier. Kritikere vil omvendt mene, at det ofte er svært at forklare interessen for selskaberne ud fra virksomhedernes økonomiske præstationer.

Læs også: Aktiechef: Kig efter value-aktier - du finder dem her

Per Hansen fremhæver blandt andet, at RobinHood Markets-aktien fredag faldt til det laveste niveau i år. Aktiekursen er med andre ord næsten halveret, siden den amerikanske handelsplatform gik på børsen for omtrent seks måneder siden. Aktien blev børsnoteret i kurs 38, og lukkede fredag i kurs 20,13. Det svarer til et kursfald på 47 pct. Tendensen ses også i andre meme-aktier, vurderer Per Hansen.

»Selskaber som GameStop og AMC er nogle af dem, som investorerne bedst husker fra første kvartal. Siden er interessen for meme-aktier faldet dramatisk. GameStop og AMC er nogle af de selskaber, som på trods af at de er faldet ganske meget fra de højeste niveauer, stadig har en prisfastsættelse, som er meget opportun. For en del andre var det med at nyde opmærksomheden, mens den var højest.«

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Aktien handler med en stor rabat'

Læs også: Saxo Bank: Inflationen vil fortsætte – det vil disse aktier nyde godt af