Henter kommentarer

Nordnet om C25-aktieemission: 'Salget er de muliges kunst'


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

GN Store Nord har onsdag aften gennemført en rettet emission på 17,3 mio. aktier.

Dermed er der blevet solgt nye aktier for 2,75 mia. kr.

Milliarderne skal bruges til at betale af på GN Store Nords gæld.

»Gældsudfordringerne for GN Store Nord blev skabt af manglende rettidig kapitalomhu i forbindelse med købet af Steelsteries og efterfølgende generel indtjeningsnedgang,« forklarer Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

Læs også: GN Stor Nord sendt ud i brutal nedtur: Forstå historien bag

»Investorerne har løbende været forberedte på, at der skulle træffes svære valg, og den løsning som GN nu har truffet er formentlig det, som vil blive bedst modtaget hos investorerne,« tilføjer han.

Hovedparten af de solgte aktier, 13,7 mio. aktier, er nye aktier, mens 3,6 mio. af aktierne er egne aktier som GN tidligere har erhvervet ved aktietilbagekøb.

Aktierne blev solgt til kurs 160, svarende til en rabat på 4,4 pct. i forhold til onsdagens lukkekurs.

»Det er en 'normal' rabat, men samtidig skal det tages med i betragtning, at aktien er faldet en del de seneste dage op til salget,« forklarer Per Hansen.

Læs også: 5 spændende aktier, som dansk investor satser på

Han kalder salget 'for de muliges kunst.'

»GN Store Nord anmodede tidligere investorerne om lov til at udstede for op til 7 mia. kr. nye aktier. Her er der kun tale om, at der bliver udstedt nye aktier for 2,2 mia. kr. (eksklusive beholdning af egne aktier), svarende til under en tredjedel af det tidligere forslag (som blev annulleret) for først '7 mia. kr.' og siden 'op til 7 mia. kr.'«, forklarer Per Hansen.

»Det vil være naturligt, at når kapitaludvidelsen kommer lidt på afstand, vil investorerne igen se fremad og stille skarpt på den økonomiske genopretningsplan. Hvis alt går vel, har GN Store Nord lært af nedturen og kommer styrket ud i 2024 – tror jeg investorerne vil tænke,« siger Per Hansen.

Han tilføjer, at analytikere estimerede i forbindelse med det oprindelige forslag for nogle måneder siden, at kapitalbehovet var noget mindre end 7 mia. kr. og nok snarere 4-5 mia. kr.

Resten af kapitalen til at nedbringe gælden skal komme fra frasalg, løbende indtjening, indtjeningsforbedringer samt forlængede løbetider på gælden.

Læs også: Strateg om 2023's vinderaktier: De rummer et stort potentiale

Læs også: Snart bliver din elregning igen dyrere