Henter kommentarer

Nordnet: Særligt to danske aktier giver ekstraordinært udbytte


Særligt to danske aktier giver et ekstraordinært udbytte.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, i en kommentar mandag. Der drejer sig om rederimastodonten Mærsk samt forsikringsselskabet Topdanmark.

»Deres udbytter må betragtes som ekstraordinært store,« bemærker han.

Per Hansen hæfter sig samtidig ved, at der er mere end 130 mia.  på vej til investorerne i de danske selskaber.

Se listen: Her er danske aktiers udbytte

»Et selskab dominerer totalt udbytte billedet, men mange bidrager til det gennemsnitlige direkte afkast, som er mellem 2-4 pct. alt afhængig af, om man regner på det ”ordinære” eller ”ekstraordinære udbytte,« lyder det fra investeringsøkonomen.

Aktionærerne kan i flere tilfælde også se frem til aktietilbagekøb, hvor selskaberne bruger en del af det forgangne års overskud på at købe egne aktier tilbage. Det er en manøvre, som nogle selskaber benytter sig af enten i stedet for eller oveni i udbytteudbetalingen.

»De fleste investorer vil formentlig reinvestere udbyttet i takt med at det bliver udbetalt. Udbyttet vil ikke alene være nogen garanti for at aktiekurserne ikke falder, men likviditetseffekten af de mange penge, som bliver reinvesteret, vil understøtte kursudviklingen i udbetalings«

Hvis man ser bort fra de ekstrastore udbytter er niveauet ifølge ham på linjen med det langsigtede gennemsnit på 2-3 pct. Hvis man medregner de ekstraordinære store udbytter, så lyder den gennemsnitlige udlodning på godt 4 pct.

Læs også: Derfor skal du overveje at geninvestere dit udbytte

Læs også: Er aktietilbagekøb eller udbytte bedst? Det mener kapitalforvalteren