Henter kommentarer

Derfor skal du overveje at geninvestere dit udbytte


Mange investorer skal i disse uger tage stilling til, om de vil geninvestere deres udbyttekroner.

Hvis du har investeringsbeviser, så er der snart udbyttekroner på vej til din konto. Men hvis du ikke mangler pengene her og nu, kan du overveje at geninvestere dem, lyder det fra flere formueforvaltere. Det er ikke en dum idé, lyder det fra Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen.

»Hvis du geninvesterer dit afkast, kan du udnytte rentes renteeffekten,« påpeger han.

Læs også: Ekspert om bitcoin: 'Det har ikke fået dødsstødet, men …'

Hvis du ikke skal bruge de kolde kontanter, kan du overveje at få dem automatisk geninvesteret via din bank, så du får flere investeringsbeviser. Det kan være en fordel, hvis du har en lang investeringshorisont, forklarer han.

»Hvis du får 6-7 pct. i afkast om året, kan det på langt sigt blive rigtig meget, hvis du geninvesterer afkastet,« forklarer han.

Eksempel: Hvis du får et afkast på 6 pct. om året – for eksempel 6 kr. i udbytte af en investering på 100 kr. og geninvesterer de 6 kr., så kan du næste år få et afkast på 6 pct. af 106 kr. i stedet for de oprindelige 100 kr.

Læs også: Danske Bank: Hav flere af disse aktier end normalt

Ideen er, at du udnytter rentes renteeffekten, så du udvider den base, du får renter af.

Hvis du i eksemplet fra før fortsætter på samme måde, vokser de 100 kr. til først 106 kr, så 112,4 og så videre til 119 kr. til 126,2 kr. til 133,7 kr og videre til 141,7 kr osv. osv.

Sydbank har i en kommentar om geninvestering af udbyttet tidligere anbefalet, at investorer geninvesterer udbyttet, fordi det kan påvirke det fremtidige afkast meget.

»Valget er op til den enkelte investor, men det er en vigtig beslutning, for der er meget på spil i forhold til det fremtidige investeringsafkast. Det er vores generelle anbefaling at geninvestere, og den vigtigste årsag er effekten af rentes rente. Det er noget, der virkelig gør en forskel,« har  investeringsdirektør Steffen Ussing tidligere udtalt.

Læs også: Lau Svenssen: Dansk aktie bør stige 100 kr.

Læs også: Nordnet: Det her vil mange Tesla-investorer holde øje med