Henter kommentarer

Danske Bank: Hav flere af disse aktier end normalt


Kinas u-vending på coronafronten giver nye muligheder for investorer.

Sådan lyder det fra Danske Bank i en analyse, der er skrevet af seniorstrateg Mohamad Hashem Hasan Al-Saraf.

Overordnet peger banken på, at den skrottede nultolerancepolitik i Kina kan løfte emerging markets. Dermed spår Danske Bank stigninger til aktier i vækstlande.

»Med genåbningen af det kinesiske samfund som katalysator, anbefaler vi i øjeblikket investorer at have en overvægt i emerging markets-aktier – det vil sige, at investorer har en højere andel af emerging markets-aktier i aktiedelen af deres portefølje, end de forventer at have på lang sigt,« skriver Al-Saraf.

Læs også: Kalder dansk himmelstormer for en meme-aktie

Et grundlæggende argument er ifølge banken, at mens store dele af Vesten vaccinerede deres befolkning mod corona, så gik Kina den modsatte vej og isolerede sig i stedet ud af pandemien med deres nultolerancepolitik.

Mens Vesten vaccinerede løs, gik aktierne fremad, bemærker Al-Saraf. Det modsatte var imidlertid tilfældet i Kina og andre emerging markets. I Kina slog store ejendomsselskaber sprækker og økonomien vaklede.

Læs også: Investorer om medicinalaktie: Den ser rigtig spændende ud

Men nu er nultolerancepolitikken i december droppet.

»Efter næsten tre år med stærkt begrænset frihed har kineserne en stor lyst til at rejse og forbruge. De har også et betydeligt opsparet økonomisk råderum. Derfor kan genåbningen give et betydeligt boost til efterspørgslen – lige som vi så i Vesten 2021 og 2022,« skriver seniorstrategen.

Danske Bank fremhæver desuden, at emerging markets-aktier er attraktivt prissat og tilbyder eksponering over for nogle andre risikofaktorer end europæiske og amerikanske aktier, der i øjeblikket handler meget på inflation, renter og recessionsrisiko.

Læs også: Danskerne var vilde med særlig boligfinte i 2022

Læs også: 'Investorerne er alt for optimistiske'