Henter kommentarer

Lau Svenssen: Dansk aktie bør stige 100 kr.


FLS-aktien er mere end 100 kr. for billig.

Det mener i hvert fald Lau Svenssen, der er chefanalytiker hos rådgivningsvirksomheden Svenssen & Tudborg, i Millionærklubben fredag.

»Jeg mener, at det er en aktie, der skal over 400 (kroner, red.),« lyder det fra Lau Svenssen om aktien i den danske ingeniørkoncern.

»Jeg har selv mange FLS-aktier. De står over for en stor fremtid. Det går i den rigtige vej,« udtaler Lau Svenssen.

Læs også: 'Investorerne er alt for optimistiske'

Det danske C25-selskab har på det seneste været noget af et børseventyr.

FLS-aktien er steget næsten 60 pct. i løbet af de seneste tre måneder, men der er mere at komme efter, vurderer den kendte value-investor.

For ham at se gemmer der sig et kurspotentiale på næsten 45 pct. Den lave aktiekurs gør, at ingeniørkoncernen har en markedsværdi på knap 16 mia. Det gør FLS til et af de mindre selskaber i det danske eliteindeks, ligesom det gør FLSmidth til et opkøbsmål, mener Lau Svenssen.

Han har længe set et stort potentiale i det danske selskab, der har specialiseret sig inden for cement og udstyr for mineindustrien.

Læs også: Kalder dansk himmelstormer for en meme-aktie

Cementforretningen er ifølge Marketwire den oprindelige del af FLSmidth. Mineforretningen kom til senere, fordi FLSmidth så et potentiale i synergieffekterne, fordi begge forretningsområder omfatter »store industrielle anlæg og udstyr til behandling og forarbejdning af råmaterialer.« Det kan du læse mere om i Finanschef i C25-selskab: Forretningen skal fikses.

Den danske ingeniørkoncern har senst købt tyske Thyssenkrupps mineforretning, TK Mining, hvilket Lau Svenssen forventer sig meget af.

Selvom FLS har været noget af en børsfest for nyere investorer, har den danske C25-aktie været en sløv fornøjelse for langsigtede aktionærer.

I løbet af de seneste fem år har FLS-aktien givet et afkast på -25 pct., mens det danske C25-indeks til sammenlignet har givet et afkast på 64 pct.

FLSmidth kommer med friske regnskabstal 22. februar 2023. Aktionærerne kan formodentlig også se frem til nyt, når der er generalforsamling 29. marts.

Læs også: Topchef går 40 pct. ned i løn

Læs også: Nordea: Du skal stadig have mest af det her i porteføljen