Henter kommentarer

Novo Nordisk buldrer frem - det tror de, der venter forude


2023 blev et år, hvor salget voksede 31 pct, og sikrede Novo Nordisk en indtjening på driften på mere end svimlende 100 mia. kr.

Det viser friske regnskabstal fra den danske medicinalmastodont Novo Nordisk onsdag morgen.

Salget landede på 232,3 mia. kr., hvilket sikrede Novo Nordisk en indtjening på driften på 102,5 mia. kr.  Til sammenligning opnåede Novo Nordisk, der er Europas mest værdifulde selskab målt på markedsværdi, en indtjening på driften på knap 75 mia. kr.

Læs også: Saxo Bank-strateg om Novo: Det her holder jeg øje med

Årets vilde salg sikrede Novo Nordisk en indtjening på 83,7 mia. kr. Det er markant mere end i 2022, hvor den lød på 55 mia. kr.

Novo Nordisk forventer i 2024 en vækst i salget på 18-26 pct. samt en vækst i driftsresultatet på 21-29 pct. 

»Vi er meget tilfredse med den stærke præstation i 2023, som afspejler, at mere end 40 millioner mennesker nu drager fordel af vores innovative behandlinger af diabetes og fedme. Vi fortsætter med at gøre fremskridt i retning af vores strategiske målsætninger. Vores fokus i 2024 vil være på at nå ud til flere patienter, videreudvikle og udvide vores produktportefølje samt fortsætte den betydelige udvidelse af vores produktionskapacitet,« lyder det fra Novo-topchefen Lars Fruergaard Jørgensen.

Læs også: Storbank: Novo Nordisk-konkurrent har potentiale til at stige 180 pct.

Læs også: Novo Nordisk er blandt den norske oliefonds ti største investeringer