Henter kommentarer

Ny dansk mastodont


Der er blevet skrevet et nyt stykke danmarkshistorie. 

To af Danmarks største børsnoterede selskaber er blevet til ét. 

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor er artiklen på B.T. 

Novozymes er blevet fusioneret med Chr. Hansen, der ligesom Novozymes har specialiseret sig inden for enzymer og mikroorganismer. Selskaberne, der har rødder, der går langt tilbage, har samtidig fået nyt navn. Det oplyser Novozymes i en fondsbørsmeddelelse mandag formiddag.

Navnet er Novonesis, som betyder 'en ny begyndelse'.

»Vi har med succes kombineret Novozymes og Chr. Hansen og står i dag sammen som en førende global biosolutions-partner. Novonesis forener vores fælles styrker og biologiens vidundere, og vi er klar til at lede en ny æra inden for biosolutions,« lyder det fra Novozymes' topchef, Ester Baiget.

Onsdag bliver den første handelsdag for Novonesis-aktien. 

Fusionen gør, at Chr. Hansen forsvinder ud af Danmarks toneangivende aktieindeks, C25-indekset der består af de 25 største og mest populære danske aktier. Ingeniørkoncernen FLSmidth står ifølge Nordnet til at få comeback i eliteindekset.

Chr. Hansen blev grundlagt i 1894, mens Novozymes blev stiftet i 2000, da Novo Nordisk blev splittet op.

Novonesis har op mod 10.000 ansatte.

Læs også: Danskernes aktieformue rammer næsthøjeste niveau

Læs også: Dansk selskab er steget mere end 200 pct. på én måned: Aktien fortsætter op

Millionærklubben byder d. 15 februar indenfor til årets første aften med Millionærklubben Eksklusiv. Der er risiko og aktiefælder på programmet, hvor du blandt andet kan høre, hvordan de erfarne investorer griber risiko an og få et indblik i de områder af markedet, de pt. finder mest og mindst risikable. Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og i panelet kan du møde Jens Løgstrup, professionelt bestyrelsesmedlem, investeringskommentator og mangeårig privat investor, Jeanette Kølbek, formueekspert i Nykredit og Lau Svenssen, chefanalytiker hos Svenssen & Tudborg og porteføljeforvalter i Millionærklubben. Billetter kan købes på www.euroinvestor.dk/arrangementer