Henter kommentarer

Dansk selskab er steget mere end 200 pct. på én måned: Aktien fortsætter op


First North-aktien Seluxit stiger mandag formiddag mere end 16 pct.

Det sker samme dag, som it-selskabet har præsenteret friske regnskabstal i form af et halvårsregnskab. 

Det er dog ikke kun denne formiddag, at selskabet skiller sig ud blandt de resterende aktier på den danske fondsbørs. Kursen i aktien er den seneste måned eksploderet med mere end 200 pct.

Zoomer man ud og kigger på kursen siden selskabets børsdebut, er der dog stadig blevet barberet mere end 50 pct. af værdien.

For blot en uge siden steg selskabet markant med over 50 pct., og det vakte undren hos den administrerende direktør Daniel Lux, fortalte han til Euroinvestor.

»Vi har nogen teorier, er det bedste, jeg kan sige,« lød det fra direktøren. 

En af teorierne – ifølge Seluxit – kunne være de nye skatteregler for First North-aktier, der er trådt i kraft i år. Læs hele artiklen med Seluxit-chefen her.

Læs også: Elon Musk fremhæver chipgigant

Seluxit, der har hjemme i Aalborg, omsatte i det skæve regnskabsår 2023/24 for 1,9 mio. kr., hvilket landede under selskabets egne forventninger. 

Det er da også en smule mindre end sidste år, hvor selskabet omsatte for omkring 2 mio. kr.

Periodens resultat efter skat lander dog højere end samme periode sidste år med -2, 7 mio. kr. mod -3,2 mio. for 12 måneder siden.

Driftsresultatet, EBITDA, ender i det seneste regnskab på -1,9 mio. kr. Det svarer til en forbedring på 0,4 mio. kr. sammenholdt med samme periode sidste år.

EBITDA er et tal for driftsresultatet. Driftsresultatet udtrykker, hvor effektiv virksomheden er til at drive selve forretningen. Det rene driftsresultat er EBIT, mens EBITDA er når man ikke fratrækker udgifter til nedskrivninger og afskrivninger.

Selskabet skriver også i regnskabet, at de fortsat mangler udbetaling for Coronakompensation på 0,9 mio. kr.

Læs også: Sådan håndterer de professionelle investorer tab på markedet

Læs også: Novo-chef har set forvandlingen: 'Markedet er kæmpe, kæmpe stort'