Henter kommentarer

| Opdateret

Ny Mærsk-topchef klar med stor ændring

Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Mærsk-topchefen Vincent Clerc er klar med en stor ændring i toppen af den danske rederimastodont.

Topledelsen udvides fra 7 personer til 16. Det oplyser Mærsk i en pressemeddelelse. Udvidelsen er nødvendig for at Mærsk kan imødegå udfordringer, der venter forude, uden at det gå ud over at »accelerere« strategien.

»Vi står over for en udfordrende global økonomisk udsigt, et blødgørende marked, og samtidig søger vores kunder radikalt at forbedre deres forsyningskæder for at gøre dem mere modstandsdygtige og agile. Dette skaber presserende behov såvel som unikke muligheder. For at navigere gennem og ud over dette miljø vil vi intensivere vores fokus på omkostningsdisciplin og servicekvalitet, samtidig med at vi øger kundecentriciteten og beslutningskraften i frontlinjen,« lyder det i en kommentar til udvidelsen fra Vincent Clerc.

Læs også: Økonom om friske inflationstal: 'Vanvittig stor lettelse'

»Det, jeg gerne vil gøre nu, er at løfte de diskussioner op til det øverste niveau og få én form for baggrund og fælles forståelse på tværs af hele organisationen. Det tror jeg kommer til at give os større ejerskab på, hvad vi skal gøre, og større afstemning af, hvordan vi skal spille sammen, og større hastighed på eksekveringen,« udtaler han til Børsen.

A.P. Møller – Mærsk har tjent styrtende på tårnhøje fragtrater i 2021 og 2022, men fragtraterne er kollapset og Mærsk ventes derfor ikke at tjene lige så mange penge som tidligere år. Investorer er samtidig flygtet ud af den danske cykliske aktie med udsigterne til recession. Det bemærker blandt andre Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen.

»Vi kan bare kigge på, hvordan fragtraterne er faldet som en sten de sidste mange, mange uger. Det er en indikator for, at det her meget gunstige indtjeningsmiljø, der har været, fordi hele verden har efterspurgt varer i en situation hvor vi ikke har kunnet møde hinanden grundet corona; den bøtte er altså vendt,« lyder det.

Det kan du læse mere om her.

Læs også: Forbereder investorer: Dansk folkeaktie kan ryge 40 procent ned

Læs også: Strateg: Her kan du 'søge beskyttelse for det økonomiske stormvejr'