Henter kommentarer

Nye dystre tal - 'Det understreger den alvorlige situation'

Foto: Mads Nissen
Vis mere

Det er dyster læsning, hvis man dykker ned i nye tal over danske forbrugeres humør.

Det vurderer cheføkonom Bo Overvad fra rådgivningsvirksomheden HC Andersen Capital. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at forbrugertilliden er dykket markant fra februar til marts.

Den danske forbrugertillid faldt i marts til -14,4 fra -3,2 i februar. Det er det laveste niveau siden oktober 2008, hvor forbrugertilliden lå på -16,6.

Læs også: Anbefaler køb af C25-aktien - 'Potentialet er ikke til at tage fejl af'

»Faldet er selvfølgelig påvirket af krigen i Ukraine og højere energipriser, som har ramt hårdt og som er med til, at forbrugernes syn på Danmarks økonomi om et år er faldet markant. Desuden er familiernes forventninger til deres egen økonomiske situation også faldet markant,« forklarer han i en kommentar og uddyber:

»Ovenstående får også indflydelse på forbrugernes syn på ledigheden, og nu ventes der for første gang i et år stigende ledighed. Desværre forventer forbrugerne også stigende priser, hvilket kan ramme forbruget gående fremad.«

»Alt i alt en dyster rapport, som understreger den alvorlige situation som ikke mindst Europa står i for øjeblikket.« tilføjer Bo Overvad.

Læs også: Morgan Stanley advarer: Sælg rippene - aktienedturen er ikke overstået

Læs også: Kursfaldet skjuler det sande billede – tror billig aktie er en vinder