Henter kommentarer

| Opdateret

Økonom forventer højere gaspris: 'Spændet lige nu er helt vildt'


Gasprisen vil igen stige, når vinteren for alvor kommer til at bide i Europa.

Det viser tal fra den såkaldte forwardkurve, hvor priserne på naturgas til levering i december og januar ligger på et meget højere niveau.

Det skriver DR.

Gasprisen er dykket den seneste måneds tid grundet en række faktorer, blandt andet vejret og de næsten fyldte europæiske gaslagre. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Elpriserne falder – 'Hvis udviklingen holder ved, slutter 2022 mindre dramatisk end frygtet'

Men gasprisen vil igen vende, når januar banker på.

»Så der er meget stor forskel på prisen til januar, og den pris, der er nu. Spændet lige nu er helt vildt. Det er bestemt ikke noget, som vi er vant til,« siger økonom Andreas Steno Larsen fra Steno Research, som følger udviklingen tæt, til DR.

Det europæiske benchmark for gasprisen, som er den hollandske notering på naturgas til levering om en måned, ligger onsdag morgen til 101,9 euro per megawatt-time.

Læs også: Rigmandsbank: Forventer resultat i 'høj ende'

Det er et fald på omkring 70 pct. siden toppen på 340 euro per megawatt-time i august.

På trods af den nuværende lave gaspris skal forbrugere med gasfyr dog ikke forvente, at de kan se det på deres gasregning.

»Forbrugerne vil kunne i begrænset omfang kunne mærke den nuværende lave gaspris. Problemet er, at den pris, du som forbruger får din naturgas til, er et sammensurium, af priser, der er afregnet for længe siden og priser, der bliver afregnet nu,« fortæller Andreas Steno Larsen til DR.

Læs også: Nu kan variabel elpris være billigere end fast elpris

Læs også: Kapitalfond: Der er langt til bunden for disse aktier