Henter kommentarer

Ørsted-topchef sætter ord på udviklingen


Ørsted-topchefen er glad for den økonomiske udvikling i den danske energigigant.

Det understreger koncernchef Mads Nipper i en kommentar til de friske regnskabstal, som Ørsted fremlagde sent torsdag. I regnskabet, som du kan læse mere om her, lægger han vægt på, at 2022 har været et »usædvanligt« år.

Læs også: Milliarderne ruller ind hos Ørsted - det venter energigiganten af 2023

»I et år med usædvanlige markedsvilkår, ikke mindst de meget volatile energipriser og en markant stigning i inflationen, er vi glade for at opnå et rekordhøjt resultat (EBITDA) for 2022, der ligger inden for vores senest udmeldte forventninger og over de først udmeldte forventninger til året. Sammensætningen af og udviklingen i vores indtjeningsmiks var dog væsentligt anderledes end forventet og viste endnu engang værdien af at have en alsidig portefølje,« lyder det i en kommentar fra Mads Nipper.

Ørsted-topchefen er overbevist om, at C25-selskabet nok skal indfrie sine mål for væksten samt de økonomiske målsætninger.

Læs også: Køber massivt op i C25-selskab

»Vi forventer, at indtjeningen fra vores idriftsatte anlæg til vedvarende energi vil stige betydeligt i 2023 og bidrage til at opnå et EBITDA eksklusive nye partnerskaber på 20-23 mia. kr., og vi forbliver overbeviste om, at vi kan nå vores langsigtede finansielle mål og vækstambitioner.«

Det er ifølge Mads Nipper udsigterne for Ørsted, der i løbet af de seneste 12 måneder har oplevet en aktiekurs, der er faldet næsten 13 pct.

Investorer har den seneste tid søgt tilbage mod Ørsted-aktien. C25-aktien er steget 13,3 pct. i løbet af de seneste tre måneder.

Læs også: Aktiechef: Vær 'forsigtig' med denne slags aktier

Læs også: Storbank advarer: Investorerne bliver snydt - de er ikke forberedte på det som kommer