Henter kommentarer

Ørsted udpeger to nye direktører


Der er nu fundet en ny økonomi og driftsdirektør til den danske energikæmpe Ørsted

Bestyrelsen hos Ørsted har således udpeget Trond Westlie som Ørsteds næste koncernøkonomidirektør, hvor han også bliver en del af den absolutte topledelse, i og med at han får plads i direktionen og koncernledelsen. 

Det fremgår af en meddelelse fra Ørsted tirsdag morgen. 

Af samme meddelelse fremgår det, at Patrick Harnett bliver medlem af Ørsteds koncernledelse som koncerndriftsdirektør.

Bestyrelsesleder Thomas Thune Andersen er glad for at kunne annoncere de nye tilføjelser til Ørsteds ledelse. 

»De vil styrke koncernledelsens internationale finansielle og eksekveringsmæssige kompetencer og være med til at sikre en vellykket gennemførelse af den strategiplan, vi offentliggjorde den 7. februar 2024,« udtaler han. 

Læs også: Omsætningen går frem hos dansk biotek-komet

Trond Westlie kommer til Ørsted med erfaring som økonomidirektør fra store virksomheder som A. P. Møller - Mærsk, VEON, Telenor og Aker Kværner og han har en kandidatgrad i revision. 

Patrick Harnett er rekrutteret internt i Ørsted, hvor han i dag arbejder som chef for Execution Programmes i Europa og blandt andet står i spidsen for Hornsea 3, som bliver verdens største enkeltstående havvindmøllepark. Han har en MBA-uddannelse og har en kandidatgrad i elektromekanik.

Ørsted-aktien har det seneste år haft det hårdt, hvor selskabet har kæmpet med milliardstore nedskrivninger på en række af sine havvindsprojekter i USA. Det har ført til en omfattende gennemgang af Ørsteds forretning, hvor man blandt andet har skåret massivt i selskabets investeringsprogram. Det kan du læse mere om her

Det seneste år er Ørsted-aktien faldet med 39 pct. 

Læs også: Økonom om dansk højdespringer: 'Kan blive en storspiller'

Læs også: Her er de private investorers tjekliste til årsopgørelsen