Henter kommentarer

Økonom om dansk højdespringer: 'Kan blive en storspiller'

Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Det er »ikke hverdagskost« at en af de danske eliteaktier i C25-indekset på en enkelt dag stiger 35 pct. 

Det var ikke desto mindre det, der tirsdag skete for det danske biotekselskab Zealand Pharma, efter offentliggørelsen af resultater fra selskabets fase-2 forsøg med et middel mod fedtlever. Og nu kan selskabet være på vej mod at blive »en storspiller« indenfor fedme, lyder det fra investeringsøkonom Per Hansen, hos Nordnet. 

»Zealand Pharma er meget andet end fedme, men det er indenfor fedme de kan være på vej til at blive en storspiller,« skriver han i en kommentar og tilføjer: 

»På samme måde som Eli Lilly og Novo Nordisk, har Zealand Pharma hjemmebanefordel indenfor diabetes. Det er formentlig den differentierende forskel.«

Selvom Zealand Pharma tirsdag tog et ordentligt hop op på børsen udgør selskabet med en markedsværdi på omkring 40 mia. kr. kun omtrent 1 pct. af Novo Nordisks forretning. Dog har selskabet overhalet andre danske selskaber som Lundbeck, Ambu og Bavarian Nordic, når det kommer til markedsværdi. 

»Zealand Pharma er i sin vorden og har potentialet til at blive 'en af de rigtig store',« lyder det fra Per Hansen. 

Økonomen påpeger også, at selskabet på kort tid har formået at ændre fokus i forretningen. 

»For 2 år siden var den betydeligste del af deres værdi i deres middel mod korttarmssyndrom. I dag ligger langt den overvejende del indenfor fedme,« skriver Per Hansen og fortsætter: 

»Der går stadig en rum tid før Zealand Pharma har megasællerter på markedet. Værdien ligger i deres attraktion i deres pipeline.« 

Du kan læse mere om Zealand Pharmas seneste forskningsresultater her

Læs også: Omsætningen går frem hos dansk biotek-komet

Læs også: Genmabs nye medicinhåb får tildelt særlig status