Henter kommentarer

Oprøret på Wall Street fortsætter - ny aktie i fokus


I januar 2021 udspillede der sig en dramatisk magtkamp mellem et par af Wall Streets største, spekulative hedgefonde og tusindvis af private investorer.

Dengang stod slaget om computerspilsforhandleren Gamestop og siden kom også biografkæden AMC. Hedgefonde havde spekuleret i kursfald i en grad, der fik private investorer op i det røde felt.

Nu tyder meget på, at virksomheden Bed, Bath and Beyond er rammen om det næste store slag.

Læs også: Bankchef til danskerne: Du kommer nok snart til at ændre dit liv

Det er investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, der har bidt mærke i en spektakulær udvikling i virksomheden, der til forveksling kunne minde lidt om danske Jysk i sin forretningsmodel.

Bed, Bath and Beyonds aktiekurs har været sønderskudt gennem hele 2022, da den stigende inflation og renter har været hård kost for det amerikanske boligmarked. Aktien er siden i sidste uge dukket på forskellige internetfora for private investorer.

Læs også: Danske pensionsgiganter i stort skifte på aktiemarkedet

Mandag steg aktien 40 pct. - og den er mere end fordoblet på et par dage. Omsætningen i selskabets aktier i USA er tilmed mere end 10 gange højere end normalt, bemærker Per Hansen fra Nordnet.

“Selv efter at aktiekursen er mere end fordoblet, er markedsværdien i BBB relativ beskeden for et amerikansk selskab – ca. 1 mia. USD.  Det betyder, at en stigende interesse, kan sætte gang i udviklingen. Måske er ”meme” investering tilbage. De kommende dage ved vi mere om det,” noterer Per Hansen.