Henter kommentarer

Opsigtsvækkende varer på hylderne i supermarkedet


I et opsigtsvækkende træk har en dagligvarekæde valgt at sælge guldbarre.

Kunderne kan imellem alle mulige andre varer finde mini-guldbarrer i Sydkoreas førende dagligvarekæde, CU. Kæden sælger mini-guldbarrer i samarbejde med Korea Minting and Security Printing Corporation. 

Det har forvandlet et traditionelt snack-stop til et nyt investeringssted, skriver CNBC

Guldbarrerne har vist sig at være en succes. De varierer i vægt - fra 0,1 gram til 1,87 gram - hvor guldbarren på 1 gram blev udsolgt inden for to dage. Den koster 113.000 won svarende til 576 kr.

De små guldbarrer fungerer ikke kun investeringer, men er også personliggjort med beskeder til særlige lejligheder som fødselsdage eller med designs skræddersyet til forskellige personlighedstyper. Det har appelleret til især yngre forbrugere, skriver avisen. Data fra CUs handelsapp, Pocket CU, afslører, at det er kunder i 30'erne, som er de største købere. De står for over 41 pct. af salget.

Tendensen afspejler en bredere stigning i investeringer i guld i Sydkorea. Her har man oplevet en stigning på 27  pct. i efterspørgslen efter guldbarrer og mønter i det første kvartal af dette år alene. Det er ifølge finansmediet den højeste kvartalsvise stigning på over to år ifølge World Gold Council. Stigningen i guldindkøb signaliserer en voksende interesse for mere diversificerede og håndgribelige investeringsmuligheder midt i svingende markeder.

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser. Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og i panelet kan du møde: Ole Hansen, chefstrateg fra Saxo Bank, Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Global Risk Management og Lau Svenssen, fast deltager i Millionærklubben og chefanalytiker hos Svenssen og Tudborg. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: Bavarian Nordic brager ned efter regnskab

Læs også: Færgerederi i markant fald efter nye tal