Henter kommentarer

Over 100 investorer har talt: Denne type aktie vil klare sig bedst i 2021


 

Professionelle investorer kigger især efter muligheder for afkast i emerging markets - udviklingslandene - til næste år. Det viser en ny rundspørge blandt 216 investorer foretaget af den amerikanske storbank Bank of America.

Halvdelen af investorerne, der samlet forvalter lige over 3600 mia. kr., peger på, at emerging markets vil blive den største vinder i 2021 - efterfulgt af det brede amerikanske S&P 500-indeks og olie. Én af de adspurgte investorer, der tror på emerging markets, er Bankinvest, skriver Børsen.

»Det er der flere årsager til. Vi kigger ind i et vækstbillede, der favoriserer emerging markets. Vi har allerede nu en situation, hvor Kina og mange asiatiske lande er kommet langt i forhold til covid-19, og samtidig er prisfastsættelsen lav, særligt i forhold til det amerikanske marked,« siger chefstrateg i Bankinvest, Jakob Vejlø, til avisen.

Han forklarer, at de lave renter i USA og en svag dollar er til gavn for mange af selskaberne i udviklingslandene, som har en stor del af gælden bundet i USA.

Læs også: Alle taler om value-aktier: Derfor rører porteføljeforvalteren dem ikke

Læs også: Dumpet af pensionskasser, smidt ud af C25, kollapset af corona - nu stryger aktien i himlen