Henter kommentarer

Pensionskæmpe: Det vil trække vigtigt aktieindeks ned og give efterdønninger i alle aktiemarkederne


»Hvis tech-boblen eksploderer, vil det trække S&P 500 med ned og give efterdønninger i alle aktiemarkederne.«

Sådan lyder det fra pensionkæmpen PFA's chefstrateg, Tine Choi, ifølge Børsen. Det sker med henvisning til en bekymring i markedet om, at nogle aktier i kommet for højt op. Det er et synspunkt som den amerikanske storbank Citi eksempelvis har givet udtryk for. En anden, der deler det synspunkt, er topinvestoren Jeremy Grantham, der i et interview med Bloomberg, for nylig advarede mod udviklingen på aktiemarkedet.

Tine Choi mener ifølge Børsen, at de amerikanske teknologiaktier - de såkaldte FAANG-aktier - er i en boble.

Læs også: Aktieordbog: Det dækker investeringsbegreberne over

Den amerikanske storbank Goldman Sach mener ifølge CNBC også, at dele af aktiemarkedet er fløjet for høj. Goldman Sachs fremhæver for eksempel, at der er sket en markant stigning i handlen med aktier med negativ indtjening. Den har med bankens ord nået en »historisk ekstrem.«

»Lommer i markedet har for nylig demonstreret en investoradfærd, der stemmer overens med boble-lignende stemning,« lyder det fra Goldman Sachs strateger med David Kostin i spidsen. Her tilføjer man, at disse (lommerne, red.) »dog udgør en lav systemisk risiko for det bredere marked i betragtning af deres beskedne andel af markedsværdi,« lyder det fra banken, ifølge CNBC.

Læs også: Goldman Sachs advarer om risiko for bobler i disse 39 aktier

Se listen: Disse 15 aktier buldrede frem, da det hele kollapsede