Henter kommentarer

Råvareekspert: Risiko for, at vi kan stå i den modsatte situation om få år

Her ses en samling af autocampere, der fungerer som et hjem for adskillige oliearbejdere i Carlsbad i den amerikanske delstat New Mexico. Arbejderne venter på, at olieefterspørgslen stiger, så der igen bliver behov for deres arbejdskraft.
Her ses en samling af autocampere, der fungerer som et hjem for adskillige oliearbejdere i Carlsbad i den amerikanske delstat New Mexico. Arbejderne venter på, at olieefterspørgslen stiger, så der igen bliver behov for deres arbejdskraft. Foto: PAUL RATJE
Vis mere

Vi kan stå i den stik modsatte oliesituation om få år.

Det vurderer råvareanalytiker Ole S. Hansen hos Saxo Bank, ifølge Børsen.

Det sker på baggrund af en oliepris, der er blevet sønderbombet som et resultat af en priskrig imellem Rusland og Saudiarabien samt den globale coronanedlukning, der har hakket efterspørgslen i småstykker.

Til sammenligning er olieprisen faldet fra godt 62 dollar for en tønde amerikansk WTI-olie i begyndelsen af januar til nu at ligge på omkring 24 dollar.

»Olieselskaber har sænket deres investeringslyst, fordi de har skullet bevare kapital. Det betyder, at fremtidige investeringer i at finde nye oliefelter og investeringer i fremtidig produktion er blevet ramt. Der er en risiko for, at vi om to år kan havne i den modsatte situation, hvor produktionen halter efter efterspørgslen,« siger han, ifølge Børsen.

Ole S. Hansen påpeger, at den fremtidige efterspørgsel afhænger af, hvor meget verden har ændret sig efter coronavirussen.

Det gælder for eksempel, om folk kommer til at arbejde mere hjemmefra, eller om vi kommer til at flyve mindre i fremtiden.

Læs ogå: Bitcoin-investor: Vi står over for et nyt bitcoin-bullmarked

Læs også: Dansk børsbaby vil sende om­sæt­nin­gen i vejret fra 9 til 75 millioner