Henter kommentarer

Så meget kommer Twitters nye topchef til at tjene


I slutningen af sidste uge ramte nyheden om, at Twitter skifter ud på toppen verdens medier.

Nu er det den 37-årige indisk-amerikanske Parag Agrawal, der er administrerende direktør i en af verdens største sociale medier. Han har erstattet medstifter Jack Dorsey, der har været topchef siden 2015.

Tidligere bestred Parag Agrawal rollen som teknologichef i selskabet, og det er ikke blot en forfremmelse, han har fået, men også en større løn, skriver CNBC.

Først og fremmest kommer hans årsløn til at lyde på 1 mio. dollar. Det svarer til cirka 6,5 mio. danske kr., og altså en månedsløn på lidt over 541.000 kr.

Derudover er Parag Agrawal berettiget til en årlig præstationsbonus på en værdi af 150 pct. af sin løn. Det betyder, at han kan tjene yderligere 1,5 mio. dollar oven i.

Desuden har den nye topchef fået tildelt aktier til en værdi af 12,5 mio. dollar.

Parag Agrawals løn er dermed en del mere, end Jack Dorseys var. I løbet af de seneste par år tjente Jack Dorsey 1,4 mio. dollar om året.

Den nye topchef blev ansat som softwareingeniør i Twitter tilbage i 2011 og er gennem årene steget i graderne. I dag er han en af Jack Dorseys nærmeste partnere og har været med til at lægge planer for virksomhedens fremtid.

Læs også: Kendt tech-investor om bombede aktier: Dem har jeg samlet op i

Læs også: Danske Bank med markant ændring i flere år - sælger ud af aktierne af bekymring