Henter kommentarer

Danske Bank med markant ændring i flere år - sælger ud af aktierne af bekymring


Danske Bank sælger ud af aktierne og dropper for første gang i fire år sin overvægt-anbefaling på aktier.

Det fortæller Danske Banks chefstrateg Frank Øland over for Børsen. Han forklarer det med, at den nye coronavariant, omikron, skaber usikkerhed i markedet.

»Vi forventede, at vaccinerne ville give en normalisering af efterspørgslen og inflationen, men det er ikke sket. Og vores bekymring er forstærket med omikronvarianten, som kan udskyde normaliseringen én gang til og måske sende os tilbage til start. Når usikkerheden er så høj, så er det ikke nu, vi skal tage overdrevne risici. Vi skal være lidt mere forsigtige, også fordi aktierne ikke er billige,« siger Frank Øland til Børsen.

Læs også: Forudser stort skifte i markedet: Dette kan blive de nye vinderaktier

Frank Øland og Danske Bank er ikke de eneste, der ser en risiko for, at den nye coronavariant kan få vidtrækkende konsekvenser. Et lignende synspunkt kom chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, i en tale tirsdag aften.

Her gav han udtryk for en bekymring om, hvorvidt den nye covid-19-variant, omikron, kan forværre udsigterne for de globalt pressede leverandørkæder og arbejdsudbuddet. Det kan sende inflationen i vejret, og derfor var det ifølge ham også på tide at erkende, at inflationen ikke er midlertidig, som han ellers har påstået.

Læs også: Sydbank advarer: Rentestigning kan ramme dyre danske aktier

Læs også: 3 danske aktier, der snart kan flyve i vejret