Henter kommentarer

Sådan handlede de private investorer i november


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Vestas-aktien fik sig noget af et hak i tuden i starten af november, hvor aktien på en enkelt dag nåede at falde 18 pct. efter selskabet meldte ud om en nedjustering.

Det har ikke skræmt privatinvestorerne, der handler gennem Saxo Bank, hvor netop Vestas-aktien i løbet af november var den mest købte.

»Vestas har haft en hård måned, hvor en nedjustering i starten af måneden, på grund af de trængte forsyningskæder i verdensøkonomien, sendte aktien ud i et stort fald. Saxo Banks kunder har dog i høj grad set det som en oplagt købsmulighed, hvor den folkekære vindmølleproducent pludselig kunne købes til en god pris,« lyder det i en kommentar fra Saxo Banks nordiske direktør Johannes Rovsing.

I slutningen af måneden faldt stort set alle aktier på stribe, da den nye coronavariant omikron løb med overskrifterne. Det skræmte dog ikke investorerne, der handlede markant mere i november end i oktober, lyder det fra Johannes Rovsing.

»Særligt i slutningen af november har vi set større fald på aktiemarkederne, især drevet af den nye virusvariant og en stigende inflation. Det lader dog ikke til at have skræmt de danske investorer helt væk fra aktiemarkedet. Antallet af handler i november på vores investeringsplatform er således 24 pct. højere end i oktober.«

Blandt Saxo Banks kunder er Tesla den absolut mest populære aktie og det var den fortsat i den forgangne måned.

»Tesla er mest populære udenlandske aktie. Casen for EV’s – elbiler - og Elon Musks salg af aktier har øget dels populariteten og dels fokus på aktien,« siger Johannes Rovsing i en forberedt kommentar.

De mest populære aktier hos Saxo Banks danske kunder i november

  1. Vestas Wind Systems
  2. Novo Nordisk
  3. Tesla Inc.
  4. Bavarian Nordic
  5. Ørsted
  6. Danske Bank
  7. Ambu
  8. DSV
  9. Apple
  10. FLSmidth & Co.

Læs også: Til salg-skiltene svinder ind - her er boligudbuddet faldet mest

Læs også: Minusrenter i banken kan være ulovlige