Henter kommentarer

Særlig aktietrend blandt danskerne - udviklingen overgår forventningerne


Danskerne er strømmet ind i aktiemarkedet de seneste år, og det er særligt noget man kan mærke hos investeringsplatformen Nordnet.

Således har selskabet netop præsenteret sit bedste kvartalsregnskab nogensinde, og her fremgår det også, at platformen nu har 453.200 aktive kunder herhjemme. Det er mere end dobbelt så mange som i 2020, hvor handelsplatformen havde 210.400 danske kunder.

Det seneste kvartal er der kommet 25.200 nye kunder til, mens stigningen lyder på 17 pct. det seneste år.

Om det er helt nye danskere, der har fået øjnene op for at investere, eller om Nordnet har kapret kunder fra sine konkurrenter – andre handelsplatforme og banker – er dog ikke til at sige, fortæller Tine Vestergren Uldal, der er landechef i Nordnet Danmark.

Læs også: Tiktok vil forbyde særlige videoer - Novo Nordisks guldæg har været i søgelyset

Til gengæld fortæller hun, at hun fortsat tror, at platformen vil opleve, at nye kunder vil strømme til.

 »Vi tror ikke, vi har ramt loftet endnu. Mere end 1,8 mio. danskere investerer, og vi har 450.000 af dem. Vi mener, at vi sagtens kan nå væsentligt flere,« fortæller landechefen, der dog ikke ønsker at sætte tal på interne mål.

Hun tilføjer dog, at kundevæksten har overgået Nordnets egne forventninger, og at det særligt går godt i de perioder, hvor aktiemarkederne klarer sig godt. Det har også været tilfældet i årets første tre måneder.

»Der er ingen tvivl om, at folk hellere vil i gang med at investere, når det går godt, og man hører om naboens gode oplevelser. Positive aktiemarkeder giver ringe i vandet, der fører til, at flere ønsker at investerer. Men fordi der kommer en opbremsning i markedet, er det ikke fordi, vi ikke får nye kunder ind,« siger Tine Vestergren Uldal.

En anden faktor, der kan have tiltrukket flere kunder, er, at Nordnet fra årskiftet og tre måneder frem gjorde det billigere at købe aktier gennem den særlige konto, aktiesparekontoen, hvor prisen for aktiehandel blev sat ned til 10 kr. mod normalt 29 kr., fortæller hun.

Læs også: 'Din alarmklokke skal ringe, hvis du har dem'

Hos konkurrenten Saxo Bank koster det minimum 10 kr. at købe danske aktier, mens prisen for at handle amerikanske aktier lyder på minimum 1 dollar.

Derudover er flere kunder begyndt at forvalte deres egen pension på Nordnet, og ifølge Tine Vestergren Uldal kan det skyldes, at flere har fået øjnene op for, hvad omkostninger betyder for ens investerede midler.

»Og så kommer det nok også af den erfaring, at man har investeret sine frie midler gennem noget tid. Flere får øjnene op for de omkostninger, der er forbundet med pensioner og klatpensioner, hvor administrationsgebyrer æder afkast op.« 

Nordnet er et svensk selskab og er noteret på børsen i Stockholm. Foruden Danmark og Sverige opererer selskabet i Norge og Finland.

For hele Nordnet-koncernen lander resultatet efter skat på 721 mio. svenske kr. i årets første kvartal. Det er 11 pct. højere end samme periode sidst år. Det justerede driftsresultat endte på 884 mio. svenske kr. og er også højere end sidste år, hvor tallet lød på 794 mio. svenske kr.

Nordnet-koncernen har mere end 1,9 mio. kunder.

Læs også: Økonom: Nye tal er 'en lille milepæl' for Europas største økonomi

Læs også: Storbank udnævner teknologikæmpe til 'Top pick': Mener den kan stige 36 pct.