Henter kommentarer

Saxo Bank: Det er det værste, der kan ske for aktierne


Det værste scenarie for aktier i år.

Sådan beskriver aktiestrategichef i Saxo Bank, Peter Garnry en mulig udvikling på markedet i en ny kommentar.

Dette  værste scenarie for aktier i år er, hvis obligationsmarkedet vågner op til erkendelsen af, at inflationen bliver mere strukturel og mindre midlertidig.

»Det kan få langsigtede obligationsrenter til at stige og øge aktierisikopræmien på samme tid. Hvis det sker, mens indtjeningen står over for modvind på driftsmarginerne, kan aktiemarkedet stå over for betydelige problemer,« udtaler han.

Han tilføjer, at de i Saxo Bank fortsat fastholder, at under højere strukturel inflation vil aktier klare sig bedre end obligationer.

»Men det er vigtigt for investorer at være overvægt i virksomheder, der opererer i den fysiske verden, og også overveje at være overvægt i europæiske aktier i forhold til amerikanske aktier,« lyder det fra aktiestrategichefen.

Læs også: Topstrateg forudser: Kursfest kan ramme indenfor 18 måneder

For en uges tid siden var Peter Garnry i Millionærklubben, hvor han også fremhævede, at det fortsat er vigtigt at være investeret i den fysiske verden, hvor der momentum.

»Vi er ikke i den lejr, hvor vi siger, at man ikke skal have teknologiaktier. Vi har bare været i en periode, hvor alle har haft overvægt i teknologi og vækst,« forklarer han i podcasten.

Her pegede han også på en række sektorer, hvor Saxo Bank er overvægt.

Råvarer, forsvarsaktier, vedvarende energi og atomenergi samt logistikselskaber var de sektorer, som fortsat har momentum, ifølge aktiestrategichefen.

Læs også: Raser over C25-selskab: 'Hovedløst'

Læs også: C25-gigant sender 390 millioner kroner til aktionærerne