Henter kommentarer

Raser over GN Store Nord: 'Hovedløst'


Kritikken hagler ned over et af Danmarks helt store børsnoterede selskaber, GN Store Nord.

Den kommer fra blandt andre Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning, der er dybt forundret over udviklingen hos det danske høreapparatselskab. Det skriver Børsen. Milliardgæld har fået GN Store Nord til at kaste sig ud i en pengejagt - en såkaldte kapitalrejsning - hvilket står i skarp kontrast til, at selskabet gerne snart vil udbetale udbytte og foretage aktietilbagekøb, påpeger han. Det kan du læse mere om her.

»Jeg havde et møde med ledelsen, lige da de havde annonceret det, og gud hjælpe mig, om jeg ikke sidder og hører på, at deres økonomichef siger, at man indenfor en overskuelig fremtid vil udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med den ene hånd skal vi aflevere 7 mia. kr. og med den anden hånd skal vi have noget af det tilbage i form af udbytte og aktietilbagekøb. Det er simpelthen så hovedløst,« udtaler han til avisen.

Læs også: Tordner mod C25-selskab: 'Noget af det dummeste, jeg har set i mine 35 år i branchen'

Som Euroinvestor tidligere har beskrevet, så er Lars Hytting ganske uforstående over for udviklingen.

»Selskabet melder nu, at den mulige kapitalforhøjelse kan være på 'op til' 7 mia. kr, mens man erkender at selve kommunikationen ikke har været god nok. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige? Katastrofe i kommunikation, og selve kapitalforhøjelsen er en katastrofe i sig selv,« har Lars Hytting tidligere udtalt om GN Store Nord.

Når et selskab rejser kapital ved at udstede nye aktier, får investorer mulighed for at købe aktier i selskabet – typisk med en rabat. Investorer, som ikke deltager i kapitaludvidelsen, får omvendt mindsket deres ejerandel i selskabet, fordi selskabets værdier og fremtidige indtægter bliver spredt ud på flere hænder.

Læs også: Analytiker om slagtet aktie: Mørke skyer hænger over den

Læs også: GN-aktien i kursmassakre – det kan forklare det