Henter kommentarer

| Opdateret

Se listen: Så hårdt er olieaktierne blevet ramt


Olie-aktierne er blevet sønderbombet på grund af de massive nedlukninger under coronakrisen.

Det ser man tydeligt ved at sammenligne udviklingen på det globale aktiemarked med udviklingen inden for den hårdtprøvet energisektor.

Mens det globale MSCI World Index er steget ca. 12 pct. siden begyndelsen af 2020, så er MSCI World Energy Sector-indekset faldet 29 pct. Til sammenligning er det teknologitunge Nasdaq-indeks steget med næsten 36 pct i år.

MSCI World Energy Sector-indekset har dog taget et kraftigt hop opad siden 9. november. Det var den dag, hvor Pfizer kom med positivt nyt om selskabets vaccinekandidat. Siden 9. november er indekset steget godt 18 pct.

I videoen ses det, hvordan markedsværdien pro anno hos en række nordiske olieservice og olieselskaber har udviklet sig. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Oliesektoren er dog stadig fyldt med en lang række sønderbombede aktier. Her ses en ufuldstændig liste over aktier, der er eksponeret mod olieindustrien, og hvor meget de er faldet i kurs i 2020. Du kan klikke på hvert selskab og se kursudviklingen for den enkelte aktie:

Aker BP (- 25,10 pct)

BP (-38,4 pct)

Borr (-89,20 pct.)

Chevron (-18,79)

Enbridge (-13,47)

ExxonMobil (-36,57)

Equinor (-13 pct.)

Marathon Oil (-51,59 pct.)

Occidental Petroleum (-56,26 pct.)

Phillips 66 (-51,59 pct)

Royal Dutch Shell (-35,14)

Schlumberger (-43,76 pct)

Seadrill (-89,36 pct)

Total SE (-11,94)

Aktieanalytiker Lau Svensen har set nærmere på en række af olieaktierne, fordi han mener, at den rummer potentialet til at blive den næste Ørsted, dvs. en grøn vinder-aktier. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Lars Tvede om markant ændring: De vil storme ud af vækstaktierne

Læs også: Lau Svenssen: Denne olie-aktie lurer jeg på