Henter kommentarer

Ser stort potentiale - det mener analytikerne om Draegerwerk


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor. Her er spørgsmålet ‘Hvad er P/E-værdi?’
Vis mere

Draegerwerk-aktien har ikke gjort sig særlig bemærket den seneste tid.

I løbet af de sidste 12 måneder er aktien i det tyske medicoselskab kun steget med knap 2 pct. Vi taler om et selskab med næsten 16.000 ansatte i sundhedssektoren. Selskabet producerede tidligere dykkerudstyr, men har specialiseret sig inden for respiratorer og åndedrætsudstyr. Spørgsmålet er, hvad de fremtidige udsigter er for aktien?

Der er ifølge Bloomberg 10 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 6 af analytikerne en købsanbefaling, mens 3 af analytikerne har en hold-anbefaling. 1 af analytikerne har ifølge Bloomberg en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes gennemsnitlige kursmål, altså hvad de i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de samlet set et kurspotentiale i Draegerwerk-aktien på godt 25 pct. Det indikerer, at aktien bevæger sig mod kurs 90 euro.

Læs også: 3 aktier til de næste 10 år: 'Det er et guldæg'

Den, der er mest positiv over for Draegerwerk-aktien, er finanshuset Bankhaus Metzler, der har en 'køb'-anbefaling og et kursmål på 105 euro. Et lignende synspunkt finder man hos DZ Bank, der også har en købs-anbefaling samt et kursmål på knap 97 euro.

I den modsatte ende af skalaen finder man børshuset Landsbank Baden-Württemberg, der har en 'sælg'-anbefaling og et kursmål på 71 euro. Et lignende synspunkt finder man hos børshuset Kepler Chevreux, der har en hold-anbefaling og et kursmål på 71 euro.

Draegerwerkhar en forventet P/E-værdi på 6,57. Det er et tal, der dækker over, hvad du som investor reelt skal betale for en krones overskud efter skat, hvis man køber aktien.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 3 mulige aktiejuveler: 'Den kan stige 75 pct. de næste 2-3 år'

Læs også: Nordnet: Store udsving afslører nervøse investorer og korrektionsrisiko