Henter kommentarer

Spændende dage i vente for dansk biotekkæmpe


Den danske biotekkæmpe Genmab går nogle spændende dage i vente. 

Henover weekenden og starten af næste uge vil selskabet nemlig præsentere en række nye data for flere kræftmidler i selskabets pipeline. Og hvis data viser et fornuftigt resultat, kan det muligvis give medvind til den hårdt prøvede Genmab-aktie, der er gået tilbage med 24,5 pct. i år indtil videre. 

Det vurder aktieanalytiker hos Jyske Bank, Henrik Hallengreen Laustsen, der dækker Genmab-aktien. Han vil særligt holde øje med data for en potential arvtager for det storsælgende middel Darzalex og kræftmidlet Epkinly.  

»Det kommer meget an på selve resultaterne og ordlyden af det, der bliver meldt ud. Men der kan godt komme noget lettelse i aktien, hvis det kommer til at se fornuftigt ud,« siger Henrik Hallengreen Laustsen til Euroinvestor. 

Læs også: 3 mulige guldaktier til 2024: 'Den handler med en gigantisk rabat'

I weekenden vil Genmab deltage på den såkaldte ASH-konference i USA, og tirsdag i næste uge afholder selskabet et såkaldt R&D-event. Her vil selskabet blandt andet give investorerne nye informationer selskabets næststørste middel Epkinly, der bruges til behandling af lymfefkræft. 

Det vender vi tilbage til, for det, som Henrik Hallengreen Laustsen vil holde skarpest øje med, er, hvad Genmab vil melde ud omkring det nye middel Hexabody-CD38. 

Det vurderes lige nu til at kunne blive en potentiel arvtager for Genmabs nuværende guldæg - kræftmidlet Darzalex, som selskabet modtager royalties på. Royalties er penge, som Genmab modtager, for at andre selskaber kan bruges Genmabs produkter i deres forretning. 

 I de første ni måneder er der blevet solgt Darzalex for 7,19 mia. dollar - hvilket er en stigning på 22 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. 

Læs også: Sydbank: Her skal du lægge dig i aktiemarkedet i det nye år

Patentet på Darzalex står dog til at udløbe omkring år 2030, og derfor holder investorerne skarpt øje med, hvordan det kommer til at gå for udviklingen af den potentielle arvtager. 

»Der får vi selvfølgelig nogle flere data, og det tror jeg bliver det største event,« lyder det fra Henrik Hallengreen Laustsen. 

Han påpeger, at der er stor opmærksomhed på Hexabody-CD38, fordi Genmab endnu ikke har indgået et partnerskab omkring udviklingen af midlet. Dog har pharma-giganten Johnson & Johnson en såkaldt option, der gør det muligt for dem at træde ind og blive partner på udviklingen af midlet helt frem mod slutningen af 2024. Her forventes der nemlig at blive offentliggjort data fra et head-to-head studie af det nye middel og Darzalex. 

»Frem til at der kommer data på det studie, er der ikke andre, der kan byde ind. Og der har markedet spekuleret lidt i, om Johnson & Johnson kunne finde på at udnytte den her option før tid, for at speede processen op,« fortæller Jyske Bank-analytikeren og fortsætter: 

»De (Johnson & Johnson, red.) kan jo have en interesse i at få udviklet midlet i god tid, så det kan nå at komme ordentligt på plads, inden Darzalex løber af patent. Det vil fjerne de spekulationer omkring Darzalex-udløbet, som har hængt over Genmab-aktien. Også fordi der vil komme en ret stor milepælsbetaling hvis de udnytter optionen.«

Læs også: Disse aktier har været 'usexede' – men investor ser vendingen forude

Jyske Bank-analytikeren vurderer at Genmab står til at modtage omkring 150 mio. dollar - svarende til omkring 1 mia. kr. - hvis Johnson & Johnson udnytter optionen. Henrik Hallengreen Laustsen vil dog blive overrasket, hvis det skulle ske allerede nu: 

»Hvorfor skulle de gøre det før tid, når nu de har mulighed for at få så meget viden om produktet som overhovedet muligt? Så længe de har den her option, er der ikke andre, der kan hoppe ind. Og jo længere de venter, jo mere information og data kan de samle op,« siger Henrik Hallengreen Laustsen. 

Inden de friske data på Hexabody-CD38 lander, vil Henrik Hallengreen Laustsen dog holde øje med, hvad Genmab melder ud om lymfekræftmidlet Epkinly. Det er allerede godkendt til behandling i USA og Japan, men Genmab arbejder på at få det godkendt til en højere 'linje' af kræftbehandling. Gode takter i den retning vil betyde, at flere patienter kan blive behandlet med midlet - hvilket potentielt kan være positivt for Genmab-aktien.  

»Der er en større udrulningsplan, som vi regner med at blive klogere på,« lyder det fra Henrik Hallengreen Laustsen. 

Han forventer, at Epkinly vil blive godkendt som et kræftmiddel i 2. linje. Der er i alt 5 'linjer' indenfor kræftbehandling. Hvis et middel er godkendt til 1. linje kan flest patienter behandles med midlet, og hvis midlet kun er godkendt til behandling i 5. linje kan færre patienter blive behandlet med midlet. 

Slutteligt vil Jyske Bank-analytikeren også holde øje med, hvad Genmab melder ud om de potentielle kræftprodukter med de mundrette navne GEN1046 og GEN1042. Dem har Genmab talt pænt om ved 3. kvartals regnskab, fortæller Henrik Hallengreen Laustsen, men markedet har ikke de store forventninger på nuværende tidspunkt, fordi produktet har vist svagheder tidligere. 

Hvis der bliver meldt positive planer ud om midlerne, vil det kunne få en positiv effekt på Genmab-aktien, mener Henrik Hallengreen Laustsen. 

Det er dog ikke kun Jyske Bank, der ser potentiale i Genmab-aktien. Data fra finanstjenesten Bloomberg viser, at der er 27 analytikere, der dækker aktien. Af dem har 15 en købsanbefaling, mens 8 anbefaler investorerne at holde aktien. Kun 4 analytikere anbefaler at sælge aktien. 

Analytikernes gennemsnitlige kursmål - altså den kurs, de tror aktien skal i indenfor 12 måneder - er 2623,2 kr. Det indikerer et kurspotentiale på 18 pct. mod den aktuelle kurs på 2223 kr. torsdag eftermiddag. 

Hos Jyske Bank har man et kursmål på Genmab-aktien på 3225 kr. samt en købsanbefaling.