Henter kommentarer

Spekulative hedgefonde øger sats på kursfald i dansk aktiedarling


To prominente hedgefonde har den seneste uge øget sit sats på kursfald i en af de største og mest populære danske aktier.

Hedgefondene, der har kontorer i London og New York, har gradvist øget deres sats på, at aktien i danske Bavarian Nordic bliver mindre værd, viser Bloomberg-data.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor er artiklen på B.T. Klik på 'Bavarian Nordic' og se prisen på aktien lige nu.

Qube Research Technologies har øget sin short position med næsten 11 pct., så hedgefonden nu sidder på 0,8 pct. af aktierne i Bavarian Nordic, viser tal fra finanstjenesten.

Det er en manøvre, hvor børshuset tjener penge, hvis aktiekursen falder i selskabet, som er kendt for sin forskning og udvikling inden for vacciner.

Arrowstreet Cap Limited Partner sidder dog på den største shortposition i Bavarian Nordic. De sidder på 1 pct. af Bavarian Nordic-aktierne, efter de midt på måneden øgede deres short position, viser Bloomberg-tal.

Hedgefonden Citatel Advisors er den tredjestørste, der satser mod Bavarian Nordic-aktien. Hedgefonden sidder på 0,6 pct. af aktierne i Bavarian Nordic. 

Bavarian Nordic er i skrivende stund den tredjemest shortede aktie. 6,4 pct. af Bavarian Nordic-aktierne er shortet, viser tal fra Finanstilsynet.

Det er kun overgået af aktierne i GN Store Nord, hvor 6,7 pct. af aktierne er shortet og Chemometec, hvor 8 pct. af aktierne er shortet.

Når en investor shorter - eller går kort - i en aktie, spekulerer vedkommende i, at kursen vil falde. Investoren låner her aktier af en aktionær - typisk via en mægler - for at sælge dem. Hvis aktiens kurs falder, kan investoren købe aktien billigere tilbage og herefter aflevere den til ejeren. Det kan du læse mere om her.

Millionærklubben byder d. 21 marts indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Der er kunstig intelligens på programmet, hvor eksperterne dykker ned i hvilke muligheder og risici, der ligger i de nye teknologier, for meget af AI-debatten er præget af ‘hype’, og hvor meget af reel udvikling? Det debatterer Millionærklubbens faste vært Bodil Johanne Gantzel med Bent Dalager, partner og Nordic Head of New Tech hos KPMG, Michael Friis Jørgensen, aktiechef hos HC Andersen Capital og porteføljeforvalter i Millionærklubben samt Anders Bæk, civilingeniør og porteføljeforvalter i Millionærklubben. Køb dine billetter her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: Bavarian Nordic sendt ud i største dyk i syv måneder

Læs også: Frygter det kan ramme det danske aktiemarked