Henter kommentarer

Stjerneforvalter udnyttede aktieuro - disse aktier købte hun


 
I videoen ovenfor kan du se mere om Nasdaq-indekset
Vis mere

Wall Streets stjerneforvalter og stifter af Ark Innovation, Cathie Wood, udnyttede mandagens aktieuro, forårsaget af den kinesiske ejendomsgigant Evergrande mulige kollaps, til at købe op i flere aktier.

Det skriver det norske erhvervsmedie Finansavisen.

Amerikanske Cathie Wood har med sin kapitalfond Ark Invest tjent styrtende med penge ved at investere i teknologiselskaber. I 2020 blev hun udråbt som en af de helt store vindere på Wall Street, for mens andre så deres afkast smuldre, da coronapandemien rullede henover verden, landede hun et afkast på 150 pct. i 2020.

Og det er da også i teknologiselskaber, Cathie Wood mandag købte op i.

Ark Innovation købte aktier for 15,8 mio dollar i kryptobørsen Coinbase, 15,3 mio. dollar i videoselskabet Zoom, 14,8 mio dollar i softwarevirksomheden UiPath og 14 mio. dollar i Robinhood.

Desuden købte Cathie Wood også aktier for 13,8 mio. dollar i Roku, samt 10,5 mio. dollar på aktier i biotekselskabet Invitae og 4,2 mio. dollar i cloudselskabet PagerDuty.

Cathie Woods største aktiebeholdning er i elbilgiganten Tesla, og så sent som i sidste uge annoncerede forvalteren, at hun havde skåret ned på Tesla-aktier for at give plads til de næste store vindere.

Mandag faldt Cathie Woods Ark Innovation-fond 4,4 pct. ligesom resten af markedet, der også fik tæv.

Læs også: Kendt basketball-hold laver aftale med kryptomægler

Læs også: Kendt aktiechef tog sølvpapirshatten på og købte bitcoin