Henter kommentarer

Stor gevinst i Mærsk Drilling - her er mulighederne for aktionærerne


 

Med dagens store nyhed om, at Maersk Drilling fusionerer med amerikanske Noble er der lidt godt nyt skjult i børsmeddelelsen fra de to selskaber.

Selv om der papiret er tale om en ligeværdig fusion mellem de to parter, hvor aktionærerne efterfølgende deler aktierne i det nye fælles selskab ligeligt med en 50/50 fordeling, så er de aktuelle markedsværdier på børsen faktisk til fordel for Drilling-aktionærerne.

Maersk Drillings chef for investor relations, Michael Harboe-Jørgensen oplyser til Euroinvestor, at der er forskellige måder at regne en eventuel præmie ud på for aktionærerne i det danske selskab. Men et hurtigt blik på gårsdagens markedsværdier tilsiger, at Noble reelt skulle udgøre 56 pct. af i det fusionerede selskab, mens Maersk Drilling skulle udgøre 44 pct.

Med andre ord får Maersk Drillings aktionærerne en rabat for at være med i det nye selskab. Præmien svarer til en stigning på 12 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag i København.

Interviewet med Michael Harboe-Jørgensen blev foretaget lige før åbningen onsdag morgen. I de første handler efter åbningstid er Maersk Drilling ganske rigtigt steget med 12 pct. Men der er flere gode nyheder.

På trods af den lille markedsværdi er Maersk Drilling af historiske årsager en af de helt store folkeaktier i Danmark. I forbindelse med spaltningen fra A.P. Møller Mærsk fik aktionærerne nemlig automatisk en lille portion Maersk Drilling-aktier ind i depotet. Derfor er der i dag 60.000 private investorer i Maersk Drilling.

I børsmeddelelsen er der ligeledes et kontant tilbud til de mange småaktionærer. De kan nemlig vælge at tage imod et regulært overtagelsestilbud, men kun for aktieværdier på maks 1000 dollar - ca. 6400 kr.

Ifølge Michael Harboe-Jørgensen skal aktionærerne dog ikke gøre noget i de kommende måneder. Vi skal formentlig et godt stykke ind i 2022 før de formelle betingelser er på plads.

Læs også: Ny begyndelse kan være på vej for 'ekstremt skuffende' C25-aktie

Læs også: 'Handlen står hen som af de uforklarlige fænomener'